ΑΘΗΝΑ
13:20
|
03.05.2024
Η υπόθεση αφορά τις ασελγείς πράξεις του Ρίτσαρντ Άντερσον, ο οποίος εργαζόταν ως γιατρός στην ποδοσφαιρική ομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπόθεση αφορά τις ασελγείς πράξεις του Ρίτσαρντ Άντερσον, ο οποίος εργαζόταν ως γιατρός στην ποδοσφαιρική ομάδα και σε άλλα αθλητικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο.

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πληρώσει 490 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από χίλια άτομα, προκειμένου να επιλυθούν οι σχετικές αξιώσεις που έπονται καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση από έναν πρώην γιατρό του ιδρύματος. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ένας διακανονισμός που αναφέρεται σε περιστατικά πριν από πολλές δεκαετίες και περιλαμβάνει ως θύματα κυρίως άνδρες αθλητές, πολλοί από τους οποίους ήταν φοιτητές στο εν λόγω ίδρυμα.

Το Πανεπιστήμιο ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία αυτή έρχεται έπειτα από δύο ετών διαπραγματεύσεις με τους δικηγόρους των θυμάτων. Ο εν λόγω διακανονισμός θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί επίσημα από το σύνολο των μερών.

Η υπόθεση αφορά τις ασελγείς πράξεις του Ρίτσαρντ Άντερσον, ο οποίος εργαζόταν ως γιατρός στην ποδοσφαιρική ομάδα και σε άλλα αθλητικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο, κατά το το διάστημα μεταξύ 1966-2003. Ο Άντερσον πέθανε το 2008.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα 460 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν στους 1.050 ενάγοντες και 30 εκατομμύρια δολάρια θα τεθούν σε αποθεματικό για τυχόν άγνωστα θύματα που θα εμφανιστούν έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Πηγές: NBC, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα