ΑΘΗΝΑ
04:14
|
25.04.2024
H βενεζουελάνικες αρχές καταγγέλλουν ότι ανάλογες επιθέσεις έχουν ως στόχο τους την ευημερία και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Βενεζουέλας ανέφεραν ότι χθες, Τρίτη, καταγράφηκε μια νέα πράξη δολιοφθοράς σε έναν πύργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο βόρειο κέντρο της χώρας.

«Θέλουμε να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά τη συστηματική και παρατεταμένη συνέχιση του ηλεκτρικού πολέμου, όπου αποσταθεροποιητικές ομάδες διέπραξαν μια πράξη δολιοφθοράς που οδήγησε στην πτώση ενός πύργου της γραμμής Planta Centro – Valle Seco στον τομέα Ταμπορντά του Πο Καμπέλο στο Καραμπόμπο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας, Νέστορ Ρεβελόρ.

Νωρίτερα, οι αρχές κατήγγειλαν επίσης μια επίθεση ανάλογου τύπου, η οποία προκάλεσε διακοπές ηλεκτροδότησης στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας.

Ο Ρεβελόρ ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ηλεκτρικής Εταιρείας εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτρικής υπηρεσίας στην βόρεια πολιτεία του Καραμπόμπο και είπε ότι πρόκειται για «προμελετημένες και σχεδιασμένες» πράξεις βανδαλισμού που πραγματοποιήθηκαν με δόλο και είχαν ως στόχο τους να υπονομεύσουν την ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας του πληθυσμού.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε μια επίθεση στο ηλεκτρικό σύστημα που προκάλεσε μπλακ άουτ σε 15 πολιτείες της χώρας.

Από τον Μάρτιο του 2019, η κυβέρνηση έχει καταγγείλει ότι το έθνος είναι θύμα επιθέσεων στον υδροηλεκτρικό σταθμό Σιμόν Μπολιβάρ, που βρίσκεται στη δεξαμενή Guri, στην νότια πολιτεία του Μπολιβάρ, όπου και παράγεται περισσότερο από το 80% της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα.

ΠΗΓΗ: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα