ΑΘΗΝΑ
13:15
|
24.04.2024
Η ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε βάρος του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου που έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα προχώρησαν νωρίς το απόγευμα τα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως η περίπτωση του Αλεξόπουλου θα εξεταστεί αφού αφενός έχει «αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωση να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες», αφετέρου τονίζεται πως «δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για ‘victim blaming’ που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του  κόμματος και της Αριστεράς».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως ως εκ τούτου αναστέλλεται η ιδιότητα του κομματικού μέλους του Θεόφιλου Αλεξόπουλου «μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Τι κατήγγειλε η 24χρονη για τον Αλεξόπουλο

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα έχει καταγγείλει πως ο Αλεξόπουλος, που έχει αναλάβει δικηγόρος ενός εκ των εμπλεκόμενων στην σεξουαλική επίθεση σε βάρος της, της επιτέθηκε φραστικά.

Σε συνέντευξη που έδωσε χτες βράδυ στην ιστοσελίδα ΖΟΥΓΚΛΑ του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου η Γεωργία Μπίκα τόνισε πως όταν πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας για να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος προσπάθησε να την τρομάξει για να κάνει πίσω.

Τόνισε πως η συμπεριφορά του ήταν τέτοια που ανάγκασε τους αστυνομικούς να τον βγάλουν από την αίθουσα που βρισκόταν, αναφέροντας:

«Στο τμήμα ήμουν μόνη μου. Ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω… Ήταν ο κύριος Αλεξόπουλος… Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται.»

Ο δικηγόρος από τη μεριά του ισχυρίζεται πως ουδέποτε έχει έρθει σε επαφή με την 24χρονη και δεν της επιτέθηκε φραστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα