ΑΘΗΝΑ
12:37
|
23.04.2024
Εν αναμονή της συνάντησης Λαβρόφ - Μπλίνκεν την Παρασκευή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα ελπίζει να λάβει σύντομα μια γραπτή απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που πρότεινε πρόσφατα η Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη γραπτή απάντηση στις ερωτήσεις μας», είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου. «Ελπίζουμε αυτό να γίνει τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε και σημείωσε επίσης ότι η επικείμενη συνάντηση Ρώσων και Αμερικανών κορυφαίων διπλωματών στις 21 Ιανουαρίου στη Γενεύη είναι εξαιρετικά σημαντική υπό το πρίσμα των τριών προηγούμενων γύρων συνομιλιών και της διατύπωσης απάντησης εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.

«Πρέπει να αποφύγουμε να πούμε οτιδήποτε αυτή τη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας και συμπλήρωσε ότι η ατζέντα της συνάντησης είναι σαφής και θα πρέπει να υπάρξει αναμονή έως την Παρασκευή.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, νωρίτερα, δήλωσε στο Soloviev Live YouTube ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές για την συγκρότηση της ατζέντας της συνάντησης ανάμεσα στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στη Γενεύη στις 21 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η Ουάσιγκτον υποθέτει πως η επερχόμενη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών θα συνεχίσει τη διπλωματική αλληλεπίδραση σε θέματα ασφάλειας και μπορεί να διευκολύνει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των δύο χωρών..

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα