ΑΘΗΝΑ
18:22
|
25.04.2024
Eισαγγελείς στις ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες σε τρεις αστυνομικούς για τον θάνατο του οκτάχρονου κοριτσιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Eισαγγελείς στις ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες σε τρεις αστυνομικούς για τον θάνατο ενός οκτάχρονου κοριτσιού, ακυρώντας τις διώξεις για ανθρωποκτονία σε βάρος δύο εφήβων που είχαν αρχικά συλληφθεί για την υπόθεση.

Η υπόθεση ξεκινά το προηγούμενο καλοκαίρι, στις 27 Αυγούστου, όταν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος έξω από ένα σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου κοντά στη Φιλαδέλφεια επειδή είχαν ακούσει πυροβολισμούς στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο.

Οι αστυνομικοί «υπέθεσαν» ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένοπλοι ύποπτοι, αλλά τελικά στο αμάξι βρισκόταν η οχτάχρονη Φάντα Μπίλιτι.

Ο εισαγγελέας τότε είχε υποστηρίξει ότι η τραγωδία προκλήθηκε από δύο έφηβους που πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον λίγο νωρίτερα. Έτσι, τον Νοέμβριο κατατέθηκαν κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού εναντίον των δύο νεαρών. Σήμερα αυτές οι κατηγορίες έχουν πλέον αποσυρθεί.

Οι αστυνομικοί της Σάρον Χιλ, Ντέβον Σμιθ, Σον Πάτρικ Ντόλαν και Μπράιαν Τζέιμς Ντέβανεϊ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εκούσια ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και αναίτια απειλή.

Σύμφωνα με την Philadelphia Inquirer, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το πλήθος όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς περίπου σαράντα μέτρα μακριά και γυρίζοντας είδαν ένα αυτοκίνητο να έρχεται καταπάνω τους.

Οι αστυνομικοί έριξαν 25 σφαίρες, χτυπώντας τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων τη Φάντα και τη 12χρονη αδερφή της. Το κορίτσι πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας της.

«Είμαστε πλέον σίγουροι πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο πυροβόλησαν, αλλά σκότωσαν τη Φάντα Μπίλιτυ, ενώ τραυμάτισαν και άλλους τρεις νεαρούς», δήλωσε στο CBS News ο εισαγγελέας της κομητείας Ντέλαγουερ Τζακ Στόλσταιμερ. «Άνοιξαν πυρ σε λάθος στόχο, σε λάθος κατεύθυνση και σε μια ομάδα ανθρώπων. Γι’ αυτό λογοδοτούν», συνέχισε.

Μάλιστα, ο Στόλστάιμερ είπε ότι το γραφείο του γνώριζε από τον Σεπτέμβριο ότι φονικές σφαίρες εκτοξεύτηκαν από τους αστυνομικούς.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού είπε ότι «ήταν ένα λαμπρό κορίτσι, το είδος του ατόμου που έκανε τους ανθρώπους χαρούμενους και μόνο κοιτάζοντάς τους. Και ο θάνατός της είναι απλώς μια τρομερή, τρομερή τραγωδία».

Οι δικηγόροι των αστυνομικών εξέδωσαν κοινή δήλωση υποστηρίζοντας την αθωότητά τους και λέγοντας ότι «παραμένουν συντετριμμένοι για όλους όσους έχουν υποφέρει εξαιτίας αυτής της παράλογης βίας». «Πρόκειται για μια τρομερή τραγωδία που προκλήθηκε από ένοπλους και βίαιους εγκληματίες που μετέτρεψαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου γυμνασίου σε σκηνή εγκλήματος, όπου ένα αθώο παιδί έχασε τη ζωή του και άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα