ΑΘΗΝΑ
11:19
|
18.04.2024
«Οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ περί «απάτητων βουνών» συνιστούν προσπάθεια απόκρυψης της εξελισσόμενης ληστρικής εκμετάλλευσης» δασών και βουνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα «Απάτητα Βουνά» είναι ήδη πατημένα από τους επιχειρηματικούς ομίλους, με βάση τους νόμους και τις κυβερνητικές αποφάσεις όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, που υλοποιούν τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» της EE» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του με αφορμή το σχετικό πρόγραμμα που παρουσίασε χτες το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ περί «απάτητων βουνών» συνιστούν προσπάθεια απόκρυψης της εξελισσόμενης ληστρικής εκμετάλλευσης και καταστροφής των δασών και των ορεινών όγκων της Ελλάδας, που η πλειοψηφία τους είτε έχει ήδη καταληφθεί ή υπάρχει επιδίωξη κατάληψης από πάρκα ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών, από ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την αγροδιατροφή, με τα καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, το λαό που πληρώνει πανάκριβα την «πράσινη ενέργεια», για την πανίδα και τη χλωρίδα, το έδαφος και τα νερά.

Αφορούν πολύ μικρότερες εκτάσεις σε σχέση με το σύνολο των ορεινών όγκων στους οποίους αναφέρεται (από 5 – 10% κατά μέσο όρο)».

«Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση των αγώνων του λαού για ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος με γνώμονα το σύνολο των λαϊκών αναγκών που σήμερα θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Κακοκαιρία προ των πυλών με «πολικό αεροχείμαρρο»

Συνάντηση Τσίπρα με τον Οζγκιούρ Οζέλ του CHP

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα