ΑΘΗΝΑ
00:13
|
20.04.2024
Μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μία βελτίωση και στους σκληρούς δείκτες εκτίμησε η Βάνα Παπαευαγγέλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μία βελτίωση και στους σκληρούς δείκτες, εκτίμησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Επισήμανε την αποκλιμάκωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων της Covid-19, ωστόσο, τόνισε ότι «δεν μπορούμε παρά να είμαστε επιφυλακτικοί και προσεκτικοί», καθώς «βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και συνεπώς θα έρθει και η γρίπη», ενώ «μπορεί να έχουμε και μία νέα πανδημική έξαρση από κάποια άλλη παραλλαγή» του κορονοϊού. Ανέφερε, επίσης, ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα εκδίδεται ύστερα από 14 ημέρες μετά το θετικό τεστ.

Όπως είπε η κα. Παπαευαγγέλου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του ΕΟΔΥ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχει επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον, και στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και στον αριθμό των νέων εισαγωγών.

«Οι νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον, σε μεγάλο ποσοστό, όμως υπάρχουν και αρκετοί νοσηλευόμενοι με την μετάλλαξη Δέλτα, οι οποίοι είχαν κάνει εισαγωγή τις προηγούμενες εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα