ΑΘΗΝΑ
11:39
|
20.04.2024
Η οικογένεια Τζαμπάρι αναγκάστηκε να το γκρεμίσει μόνη της για να αποφύγει πρόστιμο 20.000 δολαρίων και το κόστος κατεδάφισης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πολιτική των διωγμών Παλαιστινίων της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ προωθούν συστηματικά οι ισραηλινές δυνάμεις σε συνεργασία με οργανώσεις συμφερόντων Εβραίων εποίκων.

Μετά το διωγμό πολυμελούς οικογένειας σήμερα πριν τα χαράματα, μέλη της οικογένειας του Φαϊσάλ Τζαμπάρι άρχισαν να γκρεμίζουν μόνοι τους το σπίτι έκτασης 70 τ.μ.

Η οικογένεια Τζαμπάρι είχε φτιάξει το σπίτι της το 2016 στη συνοικία Ουάντι αλ Τζοζ. Σήμερα αναγκάστηκε να το γκρεμίσει μόνη της για να αποφύγει την καταβολή προστίμου 20.000 δολαρίων στις αρμόδιες αρχές του δήμου της Ιερουσαλήμ που διεκδικεί την περιοχή σαν δημόσια έκταση και θεωρεί το κτίριο αυθαίρετο επειδή δεν διέθετε οικοδομική άδεια.

Οι δημοτικές αρχές έδωσαν στην οκταμελή οικογένεια Τζαμπάρι περιθώριο κατεδάφισης του σπιτιού τους με δικά τους μέσα ως τις 25 Ιανουαρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, η οικογένεια Τζαμπάρι θα έπρεπε να πληρώσει στις κατοχικές αρχές το κόστος κατεδάφισης του σπιτιού, δικαστικά έξοδα και πρόστιμο ύψους 20.000 δολαρίων. Για τον ίδιο λόγο αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα σπίτια τους, με τα ίδια τους τα χέρια, χιλιάδες άλλοι Παλαιστίνιοι κατεχόμενων περιοχών, με το πρόσχημα της έλλειψης οικοδομικής άδειας (την οποία, εννοείται, πως αρνούνται να δώσουν οι κατοχικές αρχές).

Η συστηματική τακτική διωγμών και έξωσης Παλαιστινίων από συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ προκάλεσαν την περασμένη άνοιξη έκρηξη των συγκρούσεων Παλαιστινίων και ισραηλινών κατοχικών αρχών που οδήγησαν στις 11ήμερες επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Σήμερα συνεχίζονται οι ίδιες πρακτικές με στόχο την αλλαγή της δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού των Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ που την διεκδικούν ως πρωτεύουσα μελλοντικού ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Τους συστηματικούς διωγμούς των Παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ κατήγγειλε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς προειδοποιώντας πως κατά το διεθνές δίκαιο συνιστούν έγκλημα πολέμου.

Τι είπε ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών στον ΟΗΕ

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλκι μιλώντας σήμερα σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή κατήγγειλε την παραβίαση των δικαιωμάτων του λαού του από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές, σημειώνοντας πως αυτό το φαινόμενο εντείνεται όσο περνούν τα χρόνια ακριβώς επειδή μένει ατιμώρητη.

Εικόνα

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε τη σημερινή έξωση 13μελούς οικογένειας από τη συνοικία Σέιχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και την αναγκαστική κατεδάφιση σπιτιού Παλαιστινίων από τους ιδιοκτήτες τους .

FM Malki at UNSC meeting: You want to help us end this conflict, end Israeli impunity

Τόνισε πως το Ισραήλ αρνείται στους Παλαιστίνιους βασικά δικαιώματα και αψηφά τη διεθνή κοινότητα εδώ και πολύ καιρό «γιατί μπορεί να βασιστεί στο γεγονός πως οι διεθνείς επικρίσεις και οι καταδίκες σε βάρος του δεν θα έχουν συνέπειες». Και κατέληξε λέγοντας:

Εάν θέλετε να μας βοηθήσετε να τερματιστεί αυτή  σύγκρουση, τότε σταματήστε την ατιμωρησία του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα