ΑΘΗΝΑ
10:49
|
20.04.2024
Θα δωρίσει το 1 εκατ. δολάρια που συνοδεύει το βραβείο σε έργα για τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ίδρυμα The Genesis Prize ανακοίνωσε ότι Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά θα τιμηθεί φέτος με το βραβειο «Genesis», έχοντας λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων σε μια διαδικτυακή καμπάνια στην οποία συμμετείχαν περίπου 200.000 άτομα σε 71 χώρες.

«Ο ελληνικής καταγωγής Άλμπερτ Μπουρλά, γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, σχεδιάζει να δωρίσει το χρηματικό ποσό από το βραβείο του σε έργα που στοχεύουν στη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ειδικά στην Ελλάδα», ανέφερε το ίδρυμα Genesis.

Το βραβείο, που είναι γνωστό σαν το «Εβραϊκό Νόμπελ», συνοδεύεται με χρηματικό ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Τον Ιούνιο στην Ιερουσαλήμ το βραβείο

Θα δοθεί από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ιτσχάκ Χέρτζοκ σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ στις 29 Ιουνίου 2022.

Σε δήλωσή του ο Δρ. Αλμπερτ Μπούρλα τονίζει πως αποδέχεται το βραβείο «με ταπεινότητα εκ μέρους όλων των συνεργατών στην Pfizer που μέσα στα τελευταία δύο χρόνια απάντησαν σε επείγουσα κλήση της Ιστορίας».

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Genesis Prize did not set out to ive a public life, and never could have imagined that might one day receive the profound honor of the Genesis Prize and stand alongside my extraordinary fellow nominees. accept it humbly and on behalf of all my Pfizer colleagues who answerec the urgent call of history these past two years and ogether bent the arc of our common destiny. DR. ALBERT BOURLA 2022 GENESIS PRIZE LAUREATE"

Ο Άλμπερτ Μπουρλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Οκτωβρίου 1961. Είναι Έλληνας εβραϊκής καταγωγής διδάκτωρ της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμνβουλος της Pfizer.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα