ΑΘΗΝΑ
10:52
|
23.05.2022
Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι θα σκοτώσουν περίπου 2.000 μικρά ζώα, μεταξύ αυτών και χάμστερ, αφού πολλά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, ότι θα σκοτώσουν περίπου 2.000 μικρά ζώα, μεταξύ αυτών και χάμστερ, αφού πολλά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό σε κατάστημα κατοικίδιων ζώων όπου μολύνθηκε επίσης και ένας υπάλληλος.

Στην πόλη θα σταματήσει η πώληση χάμστερ και η εισαγωγή μικρών θηλαστικών, σύμφωνα με αξιωματούχους του Τμήματος Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης. Ο υπάλληλος του pet shop βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή δέλτα τη Δευτέρα και αρκετά χάμστερ που εισήχθησαν από την Ολλανδία στο κατάστημα βρέθηκαν επίσης θετικά.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τα ζώα δεν φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάδοση του κορωνοϊού. Ωστόσο, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι δεν αποκλείουν τη μετάδοση μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ο καταστηματάρχης να μολύνθηκε πράγματι από τα χάμστερ», δήλωσε ο Έντουιν Τσούι, ελεγκτής στο Κέντρο Προστασίας Υγείας.

Ενώ ο νέος κορονοϊός της οικογένειας SARS πιθανότατα μεταπήδησε αρχικά από τα ζώα στους ανθρώπους, το ξέσπασμα της πανδημίας έγινε επειδή ο ιός εξαπλώνεται τόσο εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. Τα βιζόν είναι τα μόνα γνωστά ζώα που έχουν κολλήσει τον ιό από ανθρώπους και τον μεταδίδουν ξανά, σύμφωνα με τον Δρ Σκοτ Ουίζ στο Κτηνιατρικό Κολλέγιο του Οντάριο.

Ο Λιουνγκ Σίου-φάι, διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να κρατούν τα χάμστερ στο σπίτι και να μην τα βγάζουν έξω. «Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα πρέπει να τηρούν καλή προσωπική υγιεινή και αφού έρθετε σε επαφή με τα ζώα και την τροφή τους, θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας», είπε.

«Μην φιλάτε τα κατοικίδιά σας», πρόσθεσε.

Οι πελάτες που αγόρασαν χάμστερ από το κατάστημα μετά τις 7 Ιανουαρίου θα εντοπιστούν, θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα και θα πρέπει να παραδώσουν τα χάμστερ τους στις αρχές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

ΠΗΓΗ: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φαρμακευτική κάνναβη: Πότε χορηγείται με τον… νόμο

Ραϊσί: Εκδίκηση για το αίμα του «μάρτυρα»

Τραγωδία εν πλω με επτά νεκρούς στις Φιλιππίνες

«Πρεμιέρα» υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Μάτι για την ένταξη στο σχέδιο πόλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα