ΑΘΗΝΑ
17:51
|
26.04.2024
Η Πιονγιανγκ θα εξετάσει το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των πυρηνικών της δραστηριοτήτων που είχαν διακοπεί κατά τη θητεία Τραμπ στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες για επιθετικές κινήσεις και απειλές, η Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επανεκκίνησης «όλων των προσωρινά ανασταλμένων δραστηριοτήτων» που είχε διακόψει κατά τη διάρκεια των διπλωματικών της επαφών με την κυβέρνηση Τραμπ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ξεκάθαρη δήλωση της πρόθεσής της να ξαναρχίσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλης εμβέλειας πυραύλων.

Το επίσημο «Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων» της χώρας ανέφερε ότι ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος όπου αξιωματούχοι έθεσαν ως στόχο την «άμεση ενίσχυση» των στρατιωτικών δυνατοτήτων του κράτους για την αντιμετώπιση των «εχθρικών κινήσεων» των Αμερικανών. Σύμφωνα με το Πρακτορείο, μέλη του Πολιτικού Γραφείο ανακοίνωσαν πως θα «επανεξεταστούν σε συνολική κλίμακα τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που είχαμε λάβει με δική μας πρωτοβουλία (…) και θα θέσουμε αμέσως το ζήτημα της επανεκκίνησης όλων των προσωρινά ανασταλμένων δραστηριοτήτων».

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξαναζωντανεύει την  γνωστή τακτική της Πιονγκγιάνγκ για να μπορέσει αποσπάσει παραχωρήσεις από την Ουάσιγκτον και τη Σεούλ, καθώς παλεύει να συγκρατήσει μια παρακμάζουσα οικονομία που ακρωτηριάζεται από την πανδημία, την κακοδιαχείριση και τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα έχει αυξήσει το τελευταίο διάστημα τις επιδείξεις οπλικών συστημάτων, διεξάγοντας τέσσερις βολές εκτόξευσης πυραύλων αυτόν τον μήνα, σε μια προφανή προσπάθεια να πιέσει την Ουάσιγκτον για ένα παρατεταμένο πάγωμα της πυρηνικής διπλωματίας.

ΠΗΓΗ: Nbcnews.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα