ΑΘΗΝΑ
08:43
|
25.04.2024
Ο πρώην πάπας Βενέδικτος 16ος δεν κατάφερε να ενεργήσει αποτελεσματικά απέναντι σε τέσσερις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πάπας Βενέδικτος 16ος δεν κατάφερε να ενεργήσει αποτελεσματικά απέναντι σε τέσσερις περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών όταν ο ίδιος ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου, σύμφωνα με γερμανική έρευνα για την Καθολική Εκκλησία.

Ο Πάπας Βενέδικτος, που τότε ονομαζόταν Τζόζεφ Ράντζινγκερ, κατείχε τη θέση από το 1977 έως το 1982. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ωστόσο, μια νέα έκθεση για παλαιότερες καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων που πραγματοποιήθηκε από γερμανικό δικηγορικό γραφείο ενοχοποίησε τον πρώην Πάπα. Οι κακοποιήσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, σύμφωνα με  ισχυρισμούς, ενώ οι κατηγορούμενοι παρέμειναν ενεργοί σε εκκλησιαστικούς ρόλους.

Ο πρώην Πάπας, 94 ετών σήμερα, έγινε ο πρώτος ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας που παραιτήθηκε, εδώ και περισσότερα από 600 χρόνια, το 2013. Έκτοτε, έζησε μια ήσυχη ζωή στην πόλη του Βατικανού. Η νέα έκθεση, που αφορά την Καθολική Εκκλησία, ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είχε ενημερωθεί για τα γεγονότα των υποθέσεων κακοποίησης παιδιών ενώ ενεργούσε ως αρχιεπίσκοπος, αλλά παρόλα αυτά δεν προέβη σε καμία ενέργεια. «Δύο από αυτές τις υποθέσεις αφορούν καταχρήσεις που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και για τις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις από το κράτος», δήλωσε ο δικηγόρος Μάρτιν Πους καθώς ανακοίνωσε την έκθεση. «Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες παρέμειναν ενεργοί στην ποιμαντική» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα