ΑΘΗΝΑ
09:05
|
20.04.2024
Αίτημα στις ελληνικές αρχές να διαβιβάσουν οποιαδήποτε πληροφορία εμπλέκει την Κύπρο σε κύκλωμα μαστροπείας έχουν αποστείλει οι κυπριακές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συγκλονιστική μαρτυρία της 24χρονης σχετικά με τη φρίκη που έζησε πέφτοντας θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, οδήγησε και σε εκτός ελληνικών συνόρων συναγερμό. Ήδη στην Κύπρο ξεκινά έρευνα για διασύνδεση κυκλώματος μαστροπείας. Δημοσιεύματα στα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανή εμπλοκή ηχηρών ονομάτων.

«Εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών γιι αυτά τα ειδεχθή πάρτι», τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ, και τονίζοντας ότι πρόκειται για καταγγελία από τον ακτιβιστή  Ηλία Γκιώνη που υποστήριξε ότι στην υπόθεση βιασμού 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος.

Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι μετά την κοινοποίηση της επιστολής του για αυτεπάγγελτη έρευνα, υπήρξε «άμεση αντίδραση και ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί ενώ λαμβάνουμε πληροφόρηση από τις ανακρίσεις στην Ελλάδα».

Είμαστε σε επαφή και με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, οποίος τα επόμενα 24ωρα θα στείλει πλήρως εμπιστευτική επιστολή προς τον αρχηγό της αστυνομίας με τις πληροφορίες που έχει, ανέφερε επίσης ο Κύπριος βουλευτής.

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε, μιλώντας σε μέσα της Κύπρου, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ούτε υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία ή στοιχεία ότι υπάρχει τέτοιο κύκλωμα στην Κύπρο.

«Μετά από τα χθεσινά δημοσιεύματα και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, έχει ήδη σταλεί από χθες το πρωί αίτημα στις ελληνικές αρχές από τις κυπριακές αρχές το συντομότερο δυνατό να μας ενημερώσουν αν υπάρχει κάτι που να εμπλέκει την Κύπρο στο κύκλωμα ή αν οποιοσδήποτε Κύπριος υπήκοος εμπλέκεται στο κύκλωμα.  Έχουμε προχωρήσει άμεσα στην εξασφάλιση πληροφοριών από τις ελληνικές αρχές» ανέφερε ο κ.ς Ανδρέου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Sigma Live

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα