ΑΘΗΝΑ
09:20
|
25.04.2024
Στα Προπύλαια το μεσημέρι για μέτρα προστασίας και μορφωτικής στήριξης στα σχολεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλεί σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, στα Προπύλαια η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας με αίτημα την λήψη των αναγκαίων μέτρων για να είναι τα σχολεία ασφαλή και για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί και που συνεχίζουν να συσσωρεύονται.

Στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή απευθύνεται προς την κυβέρνηση και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα σχολεία μας δεν τα θέλουμε κλειστά, όπως μας κατηγορείτε. Και καλά σας πήρε ο πόνος για τα μαθήματα που χάνονται… (ασχολίαστο). Ανοιχτά τα θέλουμε. Γι’ αυτό και κοιτάμε πέρα από αυτές τις εβδομάδες που η “Ομικρον” σαρώνει. Γιατί πριν ήταν η “Δέλτα”, πιο πριν ήταν ο αρχικός ιός, μετά μπορεί να είναι κάποια άλλη. Γι’ αυτό και απαιτούμε μέτρα που θα εξασφαλίσουν επιτέλους να μην έχουμε συνέχεια επιπλέον ανασφάλεια για το τι θα γίνει μετά».

Στο Συλλαλητήριο καλούν επίσης Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη, σε κινητοποίηση, στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, και η  Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας που διαμαρτύρονται εκτός των άλλων και για την φασιστική επίθεση από μαθητές και εξωσχολικούς του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται από μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς και σε άλλες πόλεις όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Λάρισα, η Ικαρία, η Λήμνος και η Ζάκυνθος.

Ήδη από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις πλαισιώνονται από παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κατά Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες δράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 καταλήψεις, ενώ οι μαθητές σε άλλα σχολεία πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα