ΑΘΗΝΑ
11:52
|
25.04.2024
Ο Σέρβος αστέρας και η σύζυγός του έχουν μερίδιο 80% στη δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας QuantBioRes, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η σύζυγός του κατέχουν πλειοψηφικό μερίδιο σε μια δανέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας που φιλοδοξεί να αναπτύξει μια ιατρική θεραπεία για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «QuantBioRes», Ιβάν Λονκάρεβιτς, έκανε την αποκάλυψη στο Reuters την Τετάρτη. Ο Σέρβος σταρ και η σύζυγός του, Γελένα, έχουν συνολικά μερίδιο 80%, με το 40,8% να ανήκει στον άσσο του τένις και το 39,2% στη σύζυγό του.

Ο Λονκάρεβιτς είπε ότι ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο –ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια από χρηματικά έπαθλα– έκανε την επένδυση τον Ιούνιο του 2020.

Η «QuantBioRes» με έδρα την Κοπεγχάγη στοχεύει στην ανάπτυξη μιας «πεπτιδικής» θεραπείας κατά του Covid-19, η οποία θα εμποδίζει εξαρχής τον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 2022, ενώ περίπου δώδεκα ερευνητές εργάζονται προς αυτήν την κατελυθυνση στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία, εξήγησε ο Λονκάρεβιτς. Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε ότι πρόκειται περισσότερο για μια θεραπεία κατά της ασθένειας, παρά  για ένα εμβόλιο.

Τα νέα έρχονται μετά την τελική απέλαση του Τζόκοβιτς από την Αυστραλία λόγω του μη-εμβολιασμού του.

Ο 34χρονος σταρ δεν έχει εμβολιαστεί κατά της ασθένειας, αλλά έφτασε στην Αυστραλία με ιατρική εξαίρεση βάσει της ανάρρωσής του από προηγούμενη μόλυνση τον Δεκέμβριο, πράγμα που, ωστόσο, κρίθηκε ανεπαρκές από τις αυστραλιανές αρχές.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα