ΑΘΗΝΑ
09:47
|
23.05.2022
Μαχητική και μαζική η πορεία φοιτητών, μαθητών και γονιών. Το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έδωσαν και σήμερα το «παρών» στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ελλιπή μέτρα λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης.

Η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή για τα διερχόμενα οχήματα. Η πορεία έφτασε στην πλατεία Συντάγματος. Από το πρωί οι αρχές είχαν κλείσει τον σταθμό του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ και σφαγεία» και «Τέρμα πια η κοροϊδία. Δώστε λεφτά για ασφαλή σχολεία».

Να σημειωθεί πως την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου «alfavita.gr» πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 καταλήψεις, ενώ οι μαθητές σε άλλα σχολεία πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καταδικάζει επίσης την αστυνομική βία και καταστολή με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και τα αντιδραστικά σχέδια για πανεπιστημιακή αστυνομία. «Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία. Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Παιδαγωγικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΑΣΟΕΕ και ΣΕΤ του ΠΑΔΑ.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Κωσνταντίνου Ζήλου από το σημερινό κάλεσμα για μια Παιδεία με ασφαλή σχολεία και ΑΕΙ:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραγωδία εν πλω με επτά νεκρούς στις Φιλιππίνες

«Πρεμιέρα» υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Μάτι για την ένταξη στο σχέδιο πόλης

Χαμάς: «Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την πορεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ»

ΟΗΕ: Για πρώτη πάνω από 100 εκ. οι εκτοπισμένοι των πολέμων στον κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα