ΑΘΗΝΑ
07:43
|
27.04.2024
Μόνο σε 27 σχολεία κλειστά τμήματα, ελέω 50%+1.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνολικά 6.566 θετικά self test είχαν βρεθεί μέχρι χθες το βράδυ, στο πλαίσιο του δεύτερου οριζόντιου διαγνωστικού ελέγχου αυτής της εβδομάδας 1,6 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι τα σχολεία άνοιξαν πριν από 10 ημέρες με 15.547 θετικά self test στον πρώτο έλεγχο. Τις 10 αυτές ημέρες έχουν γίνει περίπου 8 εκατομμύρια self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η διάθεση στα φαρμακεία σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα, των self test για τις ανάγκες του ελέγχου των επόμενων εβδομάδων.

Παρά τη διατήρηση των κρουσμάτων σε υψηλό επίπεδο και με το τέλος της δεύτερης εβδομάδας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, μόνο σε 27 σχολεία της χώρας, υπάρχουν αυτή τη στιγμή κλειστά τμήματα, καθώς το όριο του 50%+1 διατηρεί ανοιχτά, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται, σχολεία με ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι και η περίπτωση των Σπετσών, όπου παρότι ο δήμος αποφάσισε τα σχολεία να παραμείνουν σήμερα κλειστά, λόγων αύξησης των κρουσμάτων και προκειμένου να γίνει απολύμανση των κτιρίων, η διαφωνία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά οδήγησε στην απόφαση να ανοίξει σήμερα το Λύκειο του νησιού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα