ΑΘΗΝΑ
05:24
|
27.04.2024
Δεκάδες έποικοι επιτέθηκαν σε ομάδα αριστερών ακτιβιστών και ηλικιωμένων Παλαιστίνιων κοντά στο χωριό Μπουρίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με στειλιάρια, φτυάρια, πέτρες και βόμβες Μολότοφ δεκάδες μασκοφόροι Εβραίοι έποικοι επιτέθηκαν σε ομάδα αριστερών ακτιβιστών και ηλικιωμένων Παλαιστίνιων χωρικών κοντά στο χωριό Μπουρίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης προκαλώντας τον αρκετά σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον τριών ατόμων.

Οι βαρβαρότητες των εποίκων ξεκίνησαν όταν έμαθαν ότι (Ισραηλινοί) ακτιβιστές από τις οργανώσεις «Ραβίνοι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» )Rabbis for Human Rights) και «Harvest Group» έφθασαν στην περιοχή για να βοηθήσουν Παλαιστίνιους αγρότες να φυτέψουν δέντρα με αφορμή την εβραϊκή αργία που είναι γνωστή ως «Νέο Έτος των Δέντρων» (ή Τu B’Shvat) και η οποία φέτος γιορτάστηκε στις 16 Ιανουαρίου.

Η επίθεση των βαρβάρων από τον εποικισμό Givat Ronen ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη δεντροφύτευσης μίας συστάδας δέντρων.

Σοβαρές υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε δύο από τα αυτοκίνητα που ανήκαν στους ακτιβιστές ενώ ένα τρίτο τυλίχθηκε στις φλόγες εξαιτίας εμπρησμού που προκάλεσαν κάποιοι από τους έποικους.

Εικόνα

Μολονότι ειδοποίησαν αμέσως τις κατοχικές αρχές, εκείνες κατέφθασαν μόνο όταν ήταν πλέον αργά.

Οι Παλαιστίνιοι του χωριού  Μπουρίν έχουν γίνει συχνά στόχος βάρβαρων επιθέσεων Εβραίων εποίκων παρακείμενων εποικισμών. Η σημερινή επίθεση ήταν πιο βίαιη από τις συνήθεις με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ακόμη και από το πολιτικό βραχίονα οργάνωσης εποίκων «Yesha Council» εκφράζοντας «σοκ» από τις φωτογραφίες με τις επιθέσεις σε βάρος ακτιβιστών και χωρικών. «Τέτοια συμπεριφορά είναι αντίθετη με τις αξίες του λαού του Ισραήλ και βλάπτει τους εποικισμούς. Καλούμε τις δυνάμεις ασφαλείας να ερευνήσουν την υπόθεση και να φέρουν τους ταραχοποιούς ενώπιον της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, μόνο το 2021 καταγράφηκαν τουλάχιστον 496 επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε βάρος Παλαιστινίων, εκ των οποίων οι 126 προκάλεσαν τραύματα και άλλες σωματικές βλάβες. Σε σχέση με το 2020 παρατηρείται αύξηση τέτοιων επιθέσεων κατά 39%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα