ΑΘΗΝΑ
21:50
|
23.04.2024
Καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας στη Βρετανία, εν μέσω πανδημίας, καθώς παραιτούνται μαζικά υγειονομικοί και διοικητικοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας στη Βρετανία, εν μέσω πανδημίας, καθώς παραιτούνται μαζικά υγειονομικοί και διοικητικοί, μην αντέχοντας το εργασιακό στρες σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς.

Περίπου 33.000 υγειονομικοί του  Εθνικού Σύστηματος Υγείας (NHS) παραιτήθηκαν από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριο του 2021, εκ των οποίων οι 7.000 αναζητούσαν καλύτερη ισορροπία στη ζωή τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα (Παρασκευή, 21/1). Πρόκειται για αριθμό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019, λίγο πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.

Οι πολλές εφημερίες, ο ασφυκτικός εξοπλισμός, ο κίνδυνος μόλυνσης και μετάδοσης του κορονοϊού, θεωρείται πως αποτελούν παράγοντες που έχουν εξαντλήσει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Το Brexit έχει περιπλέξει τα δεδομένα, διότι είναι πιο δύσκολο να αντικαθίστανται όσοι παραιτούνται από το NHS, όπου εργάζονται πολλοί αλλοδαποί, εξαιτίας των πιο περίπλοκων και κοστοβόρων διαδικασιών για τους μετανάστες.

Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες υπαλλήλων που τα παράτησαν και τις οποίες φέρνουν στην επιφάνεια οι βρετανικές εφημερίδες Guardian και Independent.

«Ήδη από το τέλος του δεύτερου κύματος είχα εφιάλτες, κρίσεις πανικού, αϋπνία, απότομες διακυμάνσεις στη διάθεσή μου. Η προσωπική μου ζωή είχε καταρρεύσει. Σκεφτόμουν την αυτοκτονία», διηγείται ο Ζοάν Πονς Λαπλάνα, πρώην νοσηλευτής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας.

Σύμφωνα με έρευνα του συνδικάτου Unison, περισσότερα από τα δύο τρίτα των υγειονομικών υπέστησαν burn out στη διάρκεια της πανδημίας και περισσότεροι από τους μισούς εργάστηκαν περισσότερες από τις ώρες που προβλέπουν τα συμβόλαιά τους. Αποτέλεσμα: περισσότεροι από τους μισούς αναζητούν άλλη εργασία.

Πηγές: The Guardian, Sky News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα