ΑΘΗΝΑ
21:10
|
10.05.2024
Είναι η πρώτη φορά που καλείται έστω και οικειοθελώς ένα μέλος της οικογένειας Τραμπ να μιλήσει για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέλη της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν από την Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, να συνεργαστεί καταθέτοντας για τα γεγονότα που οδήγησαν στην εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Είναι η πρώτη φορά που καλείται έστω και οικειοθελώς ένα μέλος της οικογένειας Τραμπ να μιλήσει για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Η εν λόγω κίνηση σηματοδοτεί μια εντατικοποίηση των ερευνών από την πλευρά του Κογκρέσου. Ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπένι Τόμσον και επικεφαλής της επιτροπής, πρότεινε στην Ιβάνκα Τραμπ να προσέλθει για κατάθεση στις 3 ή τις 4 Φεβρουαρίου.

Σε επιστολή τους προς την Ιβάνκα Τραμπ, οι βουλευτές αναφέρουν ότι ζητούν την οικειοθελή συνεργασία της, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνάς τους και ότι οι ερωτήσεις τους θα περιοριστούν σε θέματα που σχετίζονται μόνο με τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, όπως με τον ρόλο της στον Λευκό Οίκο εκείνη την εποχή και τις δραστηριότητες που οδήγησαν ή επηρέασαν την εισβολή στο Καπιτώλιο. Υπενθυμίζεται ότι πλήθος κόσμου εισέβαλε στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 κατά τη συνεδρίαση του νομοθετικού σώματος για την επικύρωση της νίκη Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η Ιβάνκα Τραμπ, η μεγαλύτερη σε ηλικία κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, υπήρξε σύμβουλος του πρώην Προέδρου στον Λευκό Οίκο μαζί με τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ. Η επιτροπή διατείνεται ότι η Ιβάνκα Τραμπ επιχείρησε να πείσει τον πατέρα της να μιλήσει δημοσίως προς τους υποστηρικτές του και να τους ζητήσει να αποχωρήσουν από το Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια των βίαιων γεγονότων.

Εκπρόσωπος της Ιβάνκα Τραμπ δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι η κ. Τραμπ ενημερώθηκε μόλις σήμερα για την κλήτευσή της από την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Όπως ήδη γνωρίζει η επιτροπή, η Ιβάνκα Τραμπ δεν είχε μιλήσει στους διαδηλωτές στις 6 Ιανουαρίου. Στις 3.15 μ.μ. είχε τοποθετηθεί δημοσίως ότι είναι απαράδεκτη η οποία παραβίαση ασφάλειας ή ασέβεια προς τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Είχε τονίσει ότι η βία πρέπει να σταματήσει».

Πάντως ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε εάν η Ιβάνκα Τραμπ θα καταθέσει οικειοθελώς ενώπιον των μελών της επιτροπής.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Εργαζόμενοι νοσοκομείου «Αττικόν» για Μητσοτάκη: Ήρθε σαν τον κλέφτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα