ΑΘΗΝΑ
14:46
|
07.06.2023
Η Αθήνα κατέβηκε μαζικά στο πλευρό της Γεωργίας και κάθε γυναίκας, θύματος βιαστών. Το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου εγώ σε πιστεύω», «Κάτω οι βιαστές» είναι μόλις δύο από πολλά συνθήματα της συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας μετά τις αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Η σημερινή κινητοποίηση είναι μια ηχηρή και μαζική απάντηση των πολιτών ενάντια στον κίνδυνο να υπάρξει οποιουδήποτε είδους συγκάλυψη της υπόθεσης. Σύμφωνα με πρώτες επίσημες εκτιμήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας. Η αλήθεια είναι πολύ μεγαλύτερη και ξεπερνά τις 5.000.

«Η χειραφέτηση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+, που κατά δεκάδες υφίστανται τη σεξιστική βία καθημερινά, ακόμη κι αν δεν γνωστοποιούνται όλα τα περιστατικά, πρέπει να γίνει υπόθεση του μαζικού κινήματος. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση», ανέφερε το ΝΑΡ-νΚΑ στο κάλεσμά του ζητώντας την άμεση καταδίκη όλων των ενόχων και εμπλεκόμενω» στην υπόθεση της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη και την αποκάλυψη του συνόλου της παράνομης δραστηριότητας τους.

Ο Κωνσταντίνος Ζήλος είναι με την κάμερά του εκεί για το Kosmodromio:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ντίσνεϋλαντ: Οι εργαζόμενοι πίσω από την Μίνι και τον Μίκυ απεργούν

Κουτσούμπας κατά ΝΔ για την κατάσταση στο ΕΣΥ: Επιλέγουν τα κέρδη, δεν υπολογίζουν τη ζωή

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΕΣΥ χρειάζεται πόρους

Κάτω Πατήσια: Συνελήφθη 66χρονη που διακινούσε ναρκωτικά έξω από σχολεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα