ΑΘΗΝΑ
18:31
|
25.04.2024
Μια νέα καταγγελία σε βάρος του κατηγορούμενου για βιασμό ανήλικης ιερέα ήρθε στο φως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες μόνο πέρασαν απ’ τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι συνελήφθη 37χρονος ιερέας με την κατηγορία ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση ανήλικο κορίτσι στο κατηχητικό, και μια νέα καταγγελία σε βάρος του ήρθε στο φως.

Μια 19χρονη καταγγέλλει πως όταν ήταν 18 χρονών ο ιερέας ήθελε να της δώσει 50 ευρώ αρκεί, όπως είπε, να του έδινε ως αντάλλαγμα μια ώρα από τη ζωή της.

Η κοπέλα ανέφερε ότι ο ιερέας την προσέγγισε όταν εκείνη με τον φίλο της είχαν πάει να φτιάξουν ένα γκράφιτι, κατά παραγγελία του παπά, στον πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο «Άμιλλα Περιστερίου», όπου πήγαιναν παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο.

Το χρονικό της προσέγγισης

«Ήμουνα μόνη μου και στην αρχή μου έκανε κάποιες πολύ προσωπικές ερωτήσεις , πολύ περίεργες και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί. Με ρώταγε αν έχω σχέση, αν έχω άτομα που εμπιστεύομαι κι σε αυτά λέω τα πάντα κι “ότι κάποιες φορές είναι καλό να μην τα λέμε όλα”. Τότε ήμουνα 18 χρονών. Μετά μου είπε ότι θέλει να μου δώσει το ποσό που μου αναλογεί εμένα και του φίλου μου, αλλά πέρα από αυτό θα μου έδινε και ένα προσωπικό ποσό για να με ευχαριστήσει προσωπικά απλά με κάποιο αντάλλαγμα. Έβγαλε 20 ευρώ για μένα και τον φίλο μου και από το πορτοφόλι του έβγαλε 50 ευρώ για μένα. Μου είπε ότι θέλει να μου δώσει αυτά τα 50 ευρώ αρκεί να του δώσω ως αντάλλαγμα μια ώρα από τη ζωή μου», δήλωσε η 19χρονη.

Η κοπέλα ανέφερε ότι δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς εννοούσε. «Μου εξήγησε όμως πιο μετά ότι θα ήθελε μία ώρα κάθε τόσο να βρισκόμαστε, να με παίρνει με το αμάξι και να πηγαίνουμε σε ένα κτίριο που έχει πάρει ειδικά για το κατηχητικό και τη νεολαία κι ότι ήθελε σε αυτό βοήθεια να το ζωγραφίσει… Μου είπε να πηγαίναμε εκεί πέρα μόνοι μας, οι δυο μας, το βράδυ. Μου είπε να μη φοβάμαι ότι θα είμαστε οι δυο μας και όλα καλά κι ότι ο σκοπός του είναι να περάσουμε εμείς καλά».

«Εννοείται εγώ εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να πω, περίμενα να τελειώσει αυτό που έλεγε. Πήρα τα 20 ευρώ γιατί αυτά μας αναλογούσαν κι ήταν και του φίλου μου – αν ήταν μόνο δικά μου δεν θα τά έπαιρνα ούτε αυτά- ενώ το 50άρικο του το έσπρωξα και του είπα ότι δεν έχω ανάγκη τα χρήματά του. Για το άλλο θέμα μου είπε ότι έχω περιθώριο μέχρι την Παρασκευή να το σκεφτώ κι αν θελήσω να τον πάρω τηλέφωνο. Εγώ του ξεκαθάρισα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τον πάρω τηλέφωνο. Μου είπε ότι φεύγοντας από εδώ θα ήθελα να μη νιώθεις άβολα να μου μιλάς στον δρόμο και να λέμε ένα γεια.

Εννοείται ότι έφυγα από εκεί μέσα τρομαγμένη. Δεν του ξαναμίλησα ποτέ. Πιο μετά όμως εκείνη τη μέρα μου έστειλε μήνυμα στο κινητό μου και μου έλεγε καλησπέρα, συγγνώμη για ττην ενόχληση, αν θέλεις κάνε μου πρόταση στα social», είπε ακόμα η κοπέλα για την εμπειρία που είχε απ’ τη γνωριμία της με τον συλληφθέντα ιερέα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, ο ιερέας έπειτα από 2-3 μέρες την πήρε πάλι τηλέφωνο. «Επέμεινε στα τηλέφωνα και όταν τελικά απάντησα μου είπε ότι απλά έτσι πήρε και του είπα να μην ξαναπάρει κι από τότε δεν με ξαναπήρε, αλλά επειδή μένουμε πολύ κοντά όταν τύχαινε να συναντηθούμε με κοίταζε ακόμα και μπροστά στη γυναίκα του».

Την Τρίτη η απολογία

Στο μεταξύ ο 37χρονος κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ζήτησε και έλαβε προθεσμία  να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη για την υπόθεση με το ανήλικο κορίτσι στα Πατήσια.

Ο ιερέας κατηγορείται για κακουργηματικά αδικήματα: βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, διέπραξε τα συγκεκριμένα αδικήματα σε βάρος 17χρονης σήμερα κοπέλας, γεννημένης το 2005. Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση του το κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020.

Ο ιερέας κατηγορείται επίσης πως ζητούσε από το παιδί να του στέλνει φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Το κορίτσι φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο όταν φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συγγενικό του πρόσωπο τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό.

Ο 37χρονος τέθηκε σε αργία, με απόφαση του Ιερωνύμου, μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Ποινικής και Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης. 

Πηγές: ΕΡΤ, Έθνος, Το Βήμα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Λαλαούνη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα