ΑΘΗΝΑ
10:40
|
27.09.2022
Δεκαοκτώ μέλη των κουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στη Συρία κατά την διάρκεια επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους κατά της φυλακής του Γκουαϊράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκαοκτώ μέλη των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στην βορειοανατολική Συρία κατά την διάρκεια επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους κατά της φυλακής του Γκουαϊράν με σκοπό την απελευθέρωση κρατούμενων τζιχαντιστών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με πηγές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, τουλάχιστον 23 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Η επίθεση ξεκίνησε την περασμένη νύΧτα κατά της μεγάλης φυλακής στην περιοχή του Χασακέ, όπου κρατούνται χιλιάδες τζιχαντιστές. Μάχες, οι οποίες συνεχίζονται, πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό, αλλά και γύρω από το κέντρο κράτησης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που διευκρίνισε ότι μεγάλος αριθμός κρατουμένων κατάφερε να αποδράσει.

Ο αριθμός των μελών των δυνάμεων ασφαλείας και των φυλάκων που σκοτώθηκαν ανέρχεται σε 18, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που διευκρινίζει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος αφ’ ότου ηττήθηκε στην Συρία το 2019 διωγμένο και από το τελευταίο του προπύργιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες κυριαρχούν οι κούρδοι μαχητές, ανακοίνωσαν την σύλληψη 89 κρατουμένων τζιχαντιστών που προσπάθησαν να αποδράσουν.

Η φυλακή του Γκουαϊράν στεγάζει 3.500 κρατούμενους, που θεωρούνται ύποπτοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους και μέλη της ηγεσίας της τζιχαντιστκής οργάνωσης.

Το Παρατηρητήριο και οι κουρδικές δυνάμεις αναφέρουν συχνά απόπειρες απόδρασης των κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Gharbzadegi: Η «Δυτικοπληξία» του Ιράν

Οι «τρομονόμοι» των ΗΠΑ αφήνουν αβοήθητους τους Σομαλούς

Τι δεν μετρά το Ακροδεξιόμετρο;

Πυροβολισμοί με τραυματία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα