ΑΘΗΝΑ
14:41
|
16.04.2024
Ο Γερμανός αστροναύτης Ματίας Μάουρερ που βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα απαντήσει σε ερωτήσεις για την κλιματική αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεδιάσκεψη για τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στη Γη όπως αυτή φαίνεται από το διάστημα θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας για περίπου 20 λεπτά με τον 51χρονο Γερμανό αστροναύτη Ματίας Μάουρερ που βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Ο Ματίας Μάουρερ θα απαντήσει στις ερωτήσεις που εστάλησαν με το hashtag #SpaceChat και θα αφορούν από τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής που φαίνεται από το διάστημα μέχρι τις συμβουλές προς τους επίδοξους αστροναύτες.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής, θα αναφερθεί σε μερικές από τις επερχόμενες σημαντικές πρωτοβουλίες διαστημικής πολιτικής της ΕΕ.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω του EbS, του Instagram (@europeancommission και @vonderleyen) και του LinkedIn μέσω της Φον Ντερ Λάιεν. 

Τον Δεκέμβριο του 2020, ανατέθηκε στον Γερμανό αστροναύτη Ματίας Μάουρερ η πρώτη του αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, γνωστή ως «Cosmic Kiss». Είναι ο δεύτερος αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) που πέταξε στο πλαίσιο του Προγράμματος Εμπορικού Πληρώματος της NASA, ως μέρος του SpaceX Crew-3.

Το Φεβρουάριο η διαστημική στρατηγική της ΕΕ 

Το #SpaceChat πραγματοποιείται λίγο πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάσει τη νέα διαστημική στρατηγική της, τον Φεβρουάριο.

Θα έχει δύο βασικούς στόχους: Πρώτον, παροχή αξιόπιστης, ασφαλούς και οικονομικής συνδεσιμότητας για επικοινωνίες και ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας σε όλη την Ευρώπη και  δεύτερον, να γίνει το διάστημα ένα ασφαλές περιβάλλον αναπτύσσοντας μια αποτελεσματική και ενιαία προσέγγιση για τη διαχείριση της διαστημικής κυκλοφορίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα