ΑΘΗΝΑ
14:32
|
19.05.2024
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα», που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα. Κλείνουν δρόμοι σε πολλές περιοχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει από σήμερα, 22/1/22, τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί σήμερα στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Ωστόσο, από το βράδυ της Παρασκευής άρχισε να χιονίζει σε αρκετές περιοχές της χώρας. Κοζάνη και Ξάνθη δέχθηκαν τα πρώτα χιόνια της κακοκαιρίας με νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου έχει ξεκινήσει να βρέχει σε πολλές περιοχές της Αττική, την ώρα που έχει ξεκινήσει να χιονίζει σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Δροσιά, Μαλακάσα, Πεντέλη ενώ χιονόνερο πέφτει στην Κηφισιά.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής.

Ειδικότερα:

– Στη λεωφόρο Διονύσου (περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη.

– Στην οδό Διονύσου (περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του «414» προς Νέα Μάκρη.

– Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τις επόμενες μέρες:

Την Κυριακή 23/1/2022 αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα ηπειρωτικά, ενώ στην Εύβοια και σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Τη Δευτέρα 24/1/2022 οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Τρίτη 25/1/2022 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα