ΑΘΗΝΑ
01:39
|
05.05.2024
«Τα κρατικά κτηνιατρεία δείχνουν, ότι οι μαϊμούδες σε εργαστήρια στις ΗΠΑ έχουν βρεθεί με φυματίωση, νόσο Chagas, χολέρα και MRSA».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα φορτηγό που μετέφερε περίπου 100 μαϊμούδες (μακάκοι) ενεπλάκη σε σύγκρουση με ρυμουλκούμενο στην κομητεία Μόντουρ της Πενσυλβάνια το απόγευμα της Παρασκευής. Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την αστυνομία.

Αν και δεν είναι σαφές αν τραυματίστηκαν ζώα, ορισμένα από αυτά επιβεβαιώθηκε ότι διέφυγαν. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού. Τουλάχιστον τέσσερις από τις μαϊμούδες -που αναφέρεται ότι είναι μακάκοι με μακριά ουρά- πιστεύεται ότι είναι ελεύθεροι.

Το περιστατικό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τα εν λόγω ζώα, αλλά και το κοινό, σύμφωνα με την οργάνωση People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Εάν οι δραπέτες μαϊμούδες τραυματίστηκαν στο ατύχημα, αυτό θα αποτελέσει απειλή για οποιοδήποτε άτομο μπορεί να συναντήσουν, επειδή ο φόβος μπορεί να προκαλέσει επιθετικότητα.

Η PETA εξέφρασε επίσης την ανησυχία ότι μπορεί να μεταφέρουν παθογόνα, που θα μπορούσαν να μεταδοθούν στον άνθρωπο.

«Δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί ότι οι πίθηκοι είναι απαλλαγμένοι από ιούς, και τα κρατικά κτηνιατρεία και άλλα αρχεία δείχνουν, ότι οι πίθηκοι σε εργαστήρια στις ΗΠΑ έχουν βρεθεί με φυματίωση, νόσο Chagas, χολέρα και MRSA», δήλωσε ο πρωτεύων και σύμβουλος επιστήμης της PETA, Δρ. Λίζα Έιντζελ είπε σε μια δήλωση.

Πηγή: Rt

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα