ΑΘΗΝΑ
15:36
|
26.06.2024
Επίσκεψη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, εν μέσω της διεθνούς κρίσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική των ΗΠΑ στο Ουκρανικό εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με την πρέσβη της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον, Οξάνα Μαρκάροβα, »προκειμένου να της εκφράσει την απόλυτη συμπαράσταση και υποστήριξη του ιδίου και «όλων μας ως Χριστιανών, ως Ελλήνων και ως Αμερικανών» στον ουκρανικό λαό «που υποφέρει από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, όπως αυτός εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα, στρατιωτικό, οικονομικό, ενεργειακό και εκκλησιαστικό». Προφανώς ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, που έχει οδηγήσει σε σχίσμα το Σώμα του Χριστού, γιατί αυτό είναι η Εκκλησία, είναι καλός και ο «ρώσικος ιμπεριαλισμός» είναι ο κακός…

Αποδίδοντας δίκαιο στη στάση του Φαναρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, υποστήριξε, επίσης, ότι «αποτελεί αδικία προς την ιστορία και την παράδοση της Ορθοδοξίας το Πατριαρχείο Μόσχας, αντί να στηρίζει τους αδελφούς μας της Ουκρανίας, να ακολουθεί πειθήνια τις εντολές, τις υποδείξεις και τη γραμμή του Κρεμλίνου, να διχάζει την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο και να σκανδαλίζει τον λαό του Θεού από την Ουκρανία έως την Αφρική και ακόμη μέχρι και τη μακρινή Κορέα».

Τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, για τα οποία προειδοποιούσαμε, το ποιός ΄ήρξατο χειρών αδίκων, και μετέτρεψε την ορθοδοξία σε γεωπολιτικό όπλο με επίκεντρο την Ουκρανία και υπό την καθοδήγηση της CIA και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα έχει πει ο ίδιος ο Μάικ Πομπέο, δεν χρειάζονται επανάληψη.

Η αναφορά στην Αφρική και στην «μακρινή Κορέα» , έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, όπως έχουμε αναδείξει στο Κοσμοδρόμιο, η Μόσχα προχώρησε σε αντίμετρα που βαθαίνουν το σχίσμα, εις απάντηση της πολιτικής των ΗΠΑ που, με φερέφωνο το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχουν οδηγήσει σε τριχασμό το σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία. Η αντίδραση της Μόσχας στην Αφρική είναι πολύ σοβαρή και έχει ιδιαίτερα ανησυχητικές προεκτάσεις.

Το γεγονός ό,τι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος «εξήρε τη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης και χαιρέτισε την πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος καταδίκασε τις κακόβουλες προσπάθειες του Κρεμλίνου για την εργαλειοποίηση της ορθόδοξης ταυτότητας» μάλλον δεν εκπλήττει κανέναν: πλήρης διαστροφή της πραγματικότητας και μετατροπή του σχίσματος, ελέω της μετατροπής του Φαναρίου σε υποκατάστημα της CIA. Ένα «είπε, είπα» (αμερικανιστί she said, he said) ωστόσο δεν μπορεί να οδηγήσει στα αζήτητα ένα πρόβλημα που χρονίζει και βαθαίνει, που γίνεται όλο και μεγαλύτερο και που, εν τέλει, μόνον την Ορθοδοξία δεν οφελεί.

Όσο «ακραίες» και αν θεωρούνται ή είναι σήμερα οι αντιδράσεις του Πατριαρχείου της Μόσχας, είναι γεγονός ότι εκδηλώνονται μετά από χρόνια αναμονής και παρακλήσεων για μιαν Πανορθόδοξη Σύνοδο, που θα εξέταζε το συγκεκριμένο ζήτημα, και με πολλές προσπάθειες να εκδηλώνονται και πολλές σοφές φωνές να ζητούν να σταματήσει η κατρακύλα και η μετατροπή του Πατριαρχείου σε αμερικάνικο οικοπεδάκι, που ενδίδει σε εθνοφυλετικές πολιτικές, με θύμα την πλειονότητα του Ορθόδοξου λαού της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα