ΑΘΗΝΑ
07:34
|
05.05.2024
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Ουκρανία, αλλά είναι «εξαιρετικά απίθανο» να σταλούν βρετανικά στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα, δήλωσε ο Ντόμινικ…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Ουκρανία, αλλά είναι «εξαιρετικά απίθανο» να σταλούν βρετανικά στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα, δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα έθνη θα επιβάλουν οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία – καθώς τα στρατεύματα αυξάνονται στα σύνορα.

Είπε στον Trevor Phillips του Sky News την Κυριακή: «Θα τους υποστηρίξουμε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. «Αλλά, επίσης, στη διεθνή κοινότητα, στους συμμάχους του ΝΑΤΟ στη Δύση, ενώνουμε τις δυνάμεις μας λέγοντας ότι θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες εάν η Ρωσία κάνει αυτή την κίνηση για να προσπαθήσει να εισβάλει και να εγκαταστήσει ένα καθεστώς μαριονέτας».

Ο κ. Raab, ερωτηθείς εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα έστελνε στρατεύματα σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας, πρόσθεσε: «Είναι εξαιρετικά απίθανο να το κάνουμε αυτό, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε ήδη πρόθυμοι και συμμετέχουμε σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να υποστηρίξουμε τους Ουκρανούς που αμύνονται, αυτό είναι απολύτως σωστό. “

Το Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τη Μόσχα για συνωμοσία

Τα σχόλια του αναπληρωτή πρωθυπουργού έρχονται αφού το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγόρησε τη Ρωσία το βράδυ του Σαββάτου για μια σκιώδη συνωμοσία για την εγκατάσταση μιας κυβέρνησης υπέρ του Κρεμλίνου στο Κίεβο.

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση που φαινόταν να βασίζεται σε ειδικά αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες, το Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι ένας πρώην Ουκρανός βουλευτής «θεωρείται ως πιθανός υποψήφιος» ως νέος ηγέτης σε μια σημαντική κλιμάκωση της κρίσης.

Ωστόσο, ο Yevhen Murayevm, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού καναλιού στην Ουκρανία, είπε ότι η κατηγορία εναντίον του ήταν “ηλιθιότητα και ανοησία”.

Είπε ότι «διασκέδασε» με τους ισχυρισμούς καθώς βρίσκεται υπό κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το Κρεμλίνο εδώ και τέσσερα χρόνια και του έχει απαγορευτεί η είσοδος στη Ρωσία.

Ωστόσο, ο Vadym Prystaiko, πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε στον Sir Trevor ότι ο κ. Murayevm εμφανίζεται ανοιχτά στο τηλεοπτικό του κανάλι και παρέχει φιλορωσικές απόψεις.

«Προσπαθεί να απευθυνθεί στους Ουκρανούς που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Σοβιετική Ένωση και η Ρωσία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί η Ουκρανία», είπε.

«Θα παλέψουμε μέχρι θανάτου»

Ο κ. Prystaiko, ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία, είπε: «Το πιστεύω αυτό, δεν θα ήταν η πρώτη φορά.

«Θα πολεμήσουμε μέχρι θανάτου, δυστυχώς τόσοι πολλοί άνθρωποι στο έθνος μας θα πεθάνουν, αλλά θα προσπαθήσουμε να σκοτώσουμε όσους Ρώσους έρθουν».

Καθώς οι άμαχοι συμμετέχουν σε στρατιωτική εκπαίδευση αυτή την εβδομάδα μετά την ένταξή τους στις εφεδρείες, πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν έχει αρκετά δικά της στρατεύματα για να υπερασπιστεί τα σύνορα και ελπίζει ότι οι σύμμαχοι θα βοηθήσουν εάν η Ρωσία εισβάλει.

Η Γερμανία θα πρέπει να είναι η τελευταία που εμποδίζει τη βοήθεια «λόγω παγκοσμίων πολέμων»

Ο κ. Prystaiko επιτέθηκε επίσης στη Γερμανία επειδή εμπόδισε τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ Εσθονία να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, αρνούμενη να εκδώσει άδειες για όπλα γερμανικής προέλευσης που θα εξάγονται στο Κίεβο.

Ο πρέσβης είπε: «Αν έχω κάποιον από το ΝΑΤΟ να πει τέτοια πράγματα, θα περίμενα η Γερμανία να είναι η τελευταία, τόσοι πολλοί Ουκρανοί εξακολουθούν να θυμούνται τι έκανε η Γερμανία στο δικό μας μέρος του πλανήτη, ειδικά στην Ουκρανία.

«Μιλάμε και για τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Δεν υπάρχει οικογένεια της Ουκρανίας που να μην επηρεάστηκε.

«Αν πρέπει να ακούσω κάποιον να λέει ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να έχουν όπλα, τότε η Γερμανία θα πρέπει να είναι στο τέλος της γραμμής».

Ο κ. Prystaiko είπε επίσης ότι η Ουκρανία ζήτησε από τη Γερμανία να σταματήσει τη χρήση του πρόσφατα ολοκληρωμένου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, ο οποίος θα παρέχει αέριο από τη Ρωσία. Η διακοπή της χρήσης του πιθανότατα θα επιδεινώσει τις ήδη αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: Sky News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα