ΑΘΗΝΑ
09:38
|
20.04.2024
Αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές κύμα κλοπών ταχυδρομικών κουτιών βρίσκονται οι βρετανικές αρχές στην ευρύτερη περιοχή του Σάφολκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές κύμα κλοπών ταχυδρομικών κουτιών βρίσκονται οι βρετανικές αρχές στην ευρύτερη περιοχή του Σάφολκ της ανατολικής Αγγλίας, καθώς μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα δεκάδες ταχυδρομικά κουτιά -ορισμένα εκ των οποίων χρονολογούνται πίσω στην βικτωριανή εποχή- έχουν εξαφανιστεί από τα σημεία που ήταν τοποθετημένα.

Οι περίεργες εξαφανίσεις διαπιστώθηκαν αρχικά στα μέσα Δεκεμβρίου με τις αρχές να μην δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε πρώτη φάση, ωστόσο τις επόμενες εβδομάδες το φαινόμενο εντάθηκε με αποτέλεσμα δεκάδες χωριά και κωμοπόλεις της περιοχής να μείνουν χωρίς ταχυδρομικά κουτιά, γεγονός που οδήγησε σχεδόν στην ολοκληρωτική διακοπή της ταχυδρομικές σύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα.

Περισσότερα από 20 ταχυδρομικά κουτιά έχουν αφαιρεθεί από τις βάσεις τους στην κομητεία του Σάφολκ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποίησαν ακόμα και αλυσοπρίονα ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους.

Αν και στην αρχή οι υποψίες έπεσαν σε πλανόδιους ρακοσυλλέκτες, οι οποίοι βλέπουν στα σιδερένια κουτιά ένα μικρό επιπλέον εισόδημα, η τοπική αστυνομία υποπτεύεται πως πίσω από τις κλοπές κρύβεται ένα ολόκληρο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων, οι οποίοι αφαιρούν τα ταχυδρομικά κουτιά με στόχο να τα πουλήσουν σε αρκετά μεγάλες τιμές σε φανατικούς συλλέκτες ανά τον κόσμο.

Πλέον, οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται σε online αγγελίες πώλησης αντικών, με τους αστυνομικούς να ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα που άφησε χωρίς ταχυδρομικά κουτιά, χιλιάδες κατοίκους της ανατολικής Αγγλίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ταχυδρομικά κουτιά, με την συντριπτική πλειοψηφία των οποίων να έχει κατασκευαστεί εντός του 20ου και του 21ου αιώνα.

Πηγές: BBC, Sky News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα