ΑΘΗΝΑ
03:01
|
19.04.2024
Ο τελευταίος γνήσιος «λαϊκός ήρωας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών, άφησε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» όπου νοσηλευόταν ο βετεράνος παλαιστής Γιώργος Τρομάρας που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να μην αντέξει η καρδιά του.

Συνεχιστής του περίφημου Κουταλιανού και του γνωστού σε όλους Σαμψών, ο Γιώργος που γεννήθηκε το 1947 σε ένα μικρό χωριό με θέα την Λίμνη Τριχωνίδα, την Αγία Σοφία, από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στην πάλη και τη μυϊκή δύναμη.

Σε ηλικία 9 ετών σήκωσε ένα γαϊδουράκι, μιμούμενος τον Δημήτρη Κωνσταντίνου, έναν αθλητή που παρουσίασε ένα πρόγραμμα μυϊκής δύναμης στο χωριό του, ενώ το 1960 σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε ελευθέρα πάλη με δάσκαλο τον Σταμάτη Χαρισιάδη, σημαντικό προπονητή της εποχής.

Πρωτοπαλαιστής Ευρώπης στην ελευθέρα πάλη, είχε υψώσει την ελληνική σημαία σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ εκτός από την πάλη, λύγιζε χοντρά σίδερα, έσπαγε χοντρές αλυσίδες, σήκωνε αυτοκίνητα, άνοιγε ελατήρια άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ενώ τράβαγε ακόμα και αμαξοστοιχίες!

Υπήρξε και ένας από τους πρωτεργάτες στα ιδιωτικά γυμναστήρια, καθώς άνοιξε το 1968 το πρώτο γυμναστήριο στο Αιγάλεω, ενώ ήταν ο πρώτος που διοργάνωσε αγώνες δυναμικού τριάθλου (powerlifting) στην Ελλάδα.

Είχε συμμετάσχει επίσης και σε διάφορες ελληνικές ταινίες: Ο Θανάσης στην χώρα της Σφαλιάρας (1976), 1922 (1978), Παγίδα στην Ελλάδα (1982), Παπασούζας φαντομάς (1983), Τα καθάρματα (1984), Άλλες τον προτιμούν γουλί (1986) και Η επιστροφή των καθαρμάτων (2003).

Ο Γιώργος Τρομάρας, ο αποκαλούμενος και «Νέος Ηρακλής» είχε πολλές φορές εκφράσει το παράπονο του για τη δύση της λαϊκής πάλης, αλλά και για την αδιαφορία της Πολιτείας, απέναντι στο συγκεκριμένο άθλημα, στην άθληση γενικά, αλλά και στον ίδιο. Παρόλο που η πολιτεία δεν του παρείχε ούτε ιατρική περίθαλψη, δε σταμάτησε να κάνει αυτό που είχε τόσο πολύ αγαπήσει και που έκανε τον κόσμο να τον αγαπήσει τόσο πολύ.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη, 27/01 στις 12:00, στη Ζωοδόχου Πηγή στην Πλατεία Παιανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα