ΑΘΗΝΑ
12:41
|
26.06.2026
Βίδες και μεταλλικά «παξιμάδια» περιείχε ο μηχανισμός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βίδες και μεταλλικά «παξιμάδια» περιείχε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη τα ξημερώματα της Κυριακής στην είσοδο αυτοσχέδιου τζαμιού στα Πατήσια. Αυτό επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές που πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο της έκρηξης. 

Η βομβιστική επίθεση έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα στην είσοδο πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Στεφάνου Βυζαντίου 22 και ενώ ο άτυπος ιμάμης βρισκόταν στο εσωτερικό του τζαμιού.  

Από την έκρηξη σημειώθηκαν φθορές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο καθώς και στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου στεγάζεται το άτυπο τζαμί. Δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Οι πυροτεχνουργοί που έκαναν αυτοψία βρήκαν στο σημείο βίδες και μεταλλικά «παξιμάδια» τα οποία οι δράστες είχαν βάλει στη βόμβα προκειμένου να προκαλέσουν μεγαλύτερες φθορές.

 «Ο στόχος εμφανώς ήταν ο χώρος προσευχής των μουσουλμάνων, γεγονός που άμεσα καθιστά την έκρηξη αυτή ω τρομοκρατική ενέργεια. Και ως τέτοια θα πρέπει να ερευνηθεί από τις αρχές», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας. 

Πηγή: Καθημερινή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποσυνδέονται τα δημοτικά τέλη από το ρεύμα-Απευθείας εισπράξεις από τους δήμους

«Κυριολεκτικά αδιανόητος» ο φετινός καύσωνας στην Ευρώπη πριν από 50 χρόνια

Μουντιάλ-Ισημερινός: Εθνική αργία η 26η Ιουνίου μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Γερμανίας

Νίκη για τους ενοικιαστές της Νέας Υόρκης: «Φρένο» στην απληστία των ιδιοκτητών με καθολικό πάγωμα ενοικίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα