ΑΘΗΝΑ
12:22
|
24.04.2024
Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και έριξε όλη την ευθύνη για την επικρατούσα κατάσταση στην Αττική Οδό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στην ενημέρωση για την κακοκαιρία Ελπίδα η οποία έχει χτυπήσει και την Αττική, τόνισε πως θα αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό για τους λόγους που ο δρόμος δεν κρατήθηκε ανοιχτός. Παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, καθώς η νύχτα θα είναι δύσκολη.

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα ιδίως στην περιφέρεια Αττικής, στην Εύβοια αλλά και σε Κυκλάδες εξαιτίας της μεγάλης κακοκαιρίας. Περιμένουμε μέχρι αύριο ότι οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι οι ίδιες με βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις», είπε συγκεκριμένα ο κ. Στυλιανίδης.

Τόνισε ότι για την όλη κατάσταση που επικρατεί ευθύνεται η Αττική Οδός και αποκάλυψε ότι θα προτείνει στον πρωθυπουργό να ζητηθούν εξηγήσεις.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. 

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια. Τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα. Κάλεσε επίσης τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού (GPS).

Αύριο, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα και απόψε και αύριο η Αττική θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Επανέλαβε την απολογία της Πολιτείας σε όσους ταλαιπωρούνται και ταλαιπωρήθηκαν.

Ο Λευτέρης Οικονόμου παίρνοντας τον λόγο είπε ότι το πρωί θα υπάρχει παγετός και η ΕΛΑΣ θα συνεργάζεται με την Πυροσβεστική και την Πολιτική προστασία για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. 3.900 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική και 883 αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ. Η αστυνομία δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις για προβλήματα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα