ΑΘΗΝΑ
10:20
|
20.04.2024
ΗΠΑ και Βρετανία φαίνεται πως αποφάσισαν να «δραματοποιήσουν» έτι περαιτέρω τις εντάσεις στα ουκρανικά σύνορα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ διέταξαν σήμερα τους συγγενείς όλων των διπλωματών τους που υπηρετούν στην αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ρωσική εισβολή.

Επιπλέον, το «μη απαραίτητο» προσωπικό της πρεσβείας έχει επίσης ενημερωθεί ότι μπορεί να αποχωρήσει, ενώ και οι πολίτες των ΗΠΑ παροτρύνονται να κάνουν το ίδιο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η πρεσβεία παραμένει ανοιχτή, όμως υπάρχουν πληροφορίες πως μια ρωσική εισβολή θα μπορούσε να έρθει «ανά πάσα στιγμή».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία και τη Ρωσία λόγω της συνεχιζόμενης έντασης και της «δυνητικής παρενόχλησης εναντίον πολιτών των ΗΠΑ».

Εντωμεταξύ, και η Μεγάλη Βρετανία φαίνεται πως ξεκίνησε να προετοιμάζεται για μια σύγκρουση στο ουκρανικό έδαφος, καθώς ξεκίνησε να αποσύρει ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων της από την πρεσβεία της στο Κίεβο. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απειλές για Βρετανούς διπλωμάτες, αλλά περίπου το ήμισυ του προσωπικού που εργάζεται στο Κίεβο θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, και οι δύο αυτές κινήσεις φαίνεται πως είναι προληπτικές και δεν θεωρείται ότι συνέβη κάτι συγκεκριμένο τις τελευταίες 24 ώρες που να προκάλεσε αυτές τις αποφάσεις. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται να προσανατολίζεται πως ανάλογες κινήσεις. Ο επικεφαλής Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι δεν θα «δραματοποιήσει» τις εντάσεις.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα