ΑΘΗΝΑ
08:07
|
20.04.2024
Να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού, ζητούν δεκάδες ΕΛΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλειστά θα είναι, σήμερα και αύριο Τρίτη τα σχολεία σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, καθώς και στις περιφερειακές ενότητες: Κιλκίς, Λήμνου, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Κορινθίας, λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως ανακοινώθηκε χθες όπου δεν λειτουργήσουν τα σχολεία δια ζώσης θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή δεκάδες ΕΛΜΕ με ανακοινώσεις τους υπογραμμίζουν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται κανένας να παράσχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με δικά του μέσα.

«Το κλείσιμο των σχολείων αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά τη γύμνια του επιτελικού κράτους στην αντιμετώπιση και των (οποιωνδήποτε) καιρικών φαινομένων. Στις συνθήκες των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση η τηλεκπαίδευση επιβάλλεται ως φάρμακο δια πάσαν νόσο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τη υπόλοιπη διοίκηση στην εκπαίδευση προ των ευθυνών τους!» και διευκρινίζει τα εξής:

  • Κανένας και καμία συνάδελφος δεν υποχρεούνται, βάσει όλων των ανακοινώσεων και της ΟΛΜΕ, να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό και να μετατρέπουν εν μία νυκτί τον ιδιωτικό τους χώρο σε εργασιακό, σε συνθήκες μάλιστα ανυπαρξίας της άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς συναδέλφους.
  • Εδώ και δύο χρόνια η πρόσβαση των μαθητών μας στην τηλεκπαίδευση έχει αποδειχθεί ανισότιμη και έχει προκαλέσει δυσαναπλήρωτα μαθησιακά κενά και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η ιδιότυπη σχολική διαρροή εντός των ψηφιακών τάξεων τα προηγούμενα χρόνια εξευτέλισε οποιαδήποτε έννοια παιδαγωγικής σχέσης και μόρφωσης.
  • Πολύ περισσότερο, είναι ακόμη νωπές οι τελευταίες ανακοινώσεις μεταξύ ΥΠΑΙΘ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που, ενώ φαίνεται να προχωρά σε συμμόρφωση, το ΥΠΑΙΘ επί της ουσίας δεν έχει συμμορφωθεί ΑΚΟΜΑ… Θεωρούμε ότι χρωστάει κάποιες εξηγήσεις στους εκπ/κους όσον αφορά στην ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων για όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για το μέλλον.
  • Τα κροκοδείλια δάκρυα «για να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα» δεν αθωώνουν την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να καλύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα χιλιάδες κενά με τις απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Αγωνιζόμαστε σταθερά και ζητούμε:

  • Να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού.
  • Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής τα σχολεία θα είναι κλειστά κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου “…για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών..”, συνεπώς δεν προβλέπεται η μετάβαση των εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες, εκτός αν υπάρξει έγγραφη εντολή από τη διοίκηση για το αντίθετο.
  • Επιπλέον, δεν υποχρεούται κανένας να παράσχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με δικά του μέσα.
  • Το ΥΠΑΙΘ να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την αναπλήρωση πολλών χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών από την αρχή της χρονιάς.
  • Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

Από την πλευρά του το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας αναφέρει:

1. Όταν οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές με απόφαση Δημάρχου, είναι κλειστές για όλους/ες, μαθητικό, εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
2. Εάν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να παρέχουμε τηλεκπαίδευση από το χώρο εργασίας μας, κόντρα στην απόφαση των Δημάρχων, οφείλει να στείλει σχετική εγκύκλιο.
3. Εάν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να περάσουμε μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε καθεστώς τηλεργασίας, θα πρέπει να φροντίσει να μας παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό (laptop, σύνδεση κ.λ.π.)
4. Καμία μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να παρέχεται από τον χώρο της οικίας μας, με δικό μας εξοπλισμό και πληρωμένη από τον ελάχιστο μισθό μας σύνδεση (ακόμη και αν τα διαθέτουμε)
5. Οποιαδήποτε εντολή της υπηρεσίας μας θα πρέπει να είναι έγγραφη και ενυπόγραφη, διαφορετικά δεν είναι έγκυρη και δεν εκτελείται. Η διοίκηση δε λειτουργεί με προφορικές εντολές ή άτυπα sms και mails
6. Παρακαλούμε να ενημερώσετε το σωματείο σε περίπτωση που παρατηρηθούν υπερβάσεις καθήκοντος ή αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα