ΑΘΗΝΑ
19:51
|
21.05.2024
Ο Θεοδωρόπουλος είπε πως τα νέα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω του, «τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική» του νομική κατεύθυνση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του από τη θέση συνηγόρου υπεράσπισης του 37χρονου ιερέα ναού στα Κάτω Πατήσια που κατηγορείται για το βιασμό τουλάχιστον μίας 14χρονης μαθήτριας, πριν τρία χρόνια, την οποία του είχαν εμπιστευτεί οι γονείς της για να της κάνει κατήχηση, υπέβαλε απόψε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ως αιτία επικαλείται τα νέα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας λέγοντας πως αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω του, «τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική» του νομική κατεύθυνση.

Ο 37χρονος ιεράς

«Δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι  την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022» αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας:

«Είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14χρονη… Αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προ εκπλήξεως μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του.Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του».

Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ασκήσει στον κατηγορούμενο ιερέα, πατέρα τριών παιδιών, ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του 3ου ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Θάνατος Ραϊσί: Θεωρίες (για αγρίους) και διεθνείς συνέπειες

Το ουδέτερο και η (νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική) «θρησκεία» της ατομικής επιθυμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα