ΑΘΗΝΑ
02:01
|
27.07.2024
Είχε μια μακροχρόνια δημιουργική συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπόουι ενώ τα τελευταία χρόνια το όνομά του ήταν συνυφασμένο με τα αρώματα, Angel και Alien.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 73 ετών απεβίωσε από «φυσικά αίτια» ο Γάλλος δημιουργός και σχεδιαστής μόδας, Τιερί Μιγκλέρ. «Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Μανφρέντ Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», ανέφερε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του εκλιπόντος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manfred Thierry Mugler (@manfredthierrymugler)

Ήταν διάσημος για τις πρωτοποριακές δημιουργίες του, για τα σχέδια με φαρδείς ώμους και την έντονη ραπτική του, την οποία εμπνεόταν από τη γοητεία και την αίγλη των δεκαετιών του ’40 και του ΄50. Είχε μια μακροχρόνια δημιουργική συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπόουι και μάλιστα είχε επιμεληθεί την εμφάνισή του στον γάμο του με την Ιμάν. Δημιουργίες του έχουν φορέσει μεγάλες σταρ της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Lady Gaga και η Beyoncé ενώ το 2019 είχε σχεδιάσει το διάσημο φόρεμα με το οποίο είχε εμφανιστεί στο Met Gala η Κιμ Καρντάσιαν.

Τα τελευταία χρόνια η επωνυμία του έγινε ακόμα πιο διάσημη χάρη στα εξαιρετικά αρώματα, Angel και Alien.  

Η ανάρτηση στο Instagram περιγράφει τον Μιγκλέρ ως έναν «οραματιστή του οποίου η φαντασία ενδυνάμωνε τον κόσμο και τον ενέπνεε να είναι τολμηρός και να κάνει μεγάλα όνειρα κάθε ημέρα». Ο Μάνφρεντ Τιερί Μιγκλέρ γεννήθηκε το 1948 στο Στρασβούργο. Σε ηλικία 9 χρόνων άρχισε να μελετά κλασικό χορό και από τα 14 του χόρευε στο μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Ρήνου. Ταυτόχρονα σπουδάζει σχέδιο στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Στρασβούργου. Στα 24 του μετακομίζει στο Παρίσι και σχεδιάζει ρούχα για τις παρισινές μπουτίκ. Στα 26 η φήμη του εκτοξεύεται και σχεδιάζει πλέον για μεγάλους οίκους του Παρισιού, του Μιλάνου, του Λονδίνου και της Βαρκελώνης. Το 1973 παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή και κάνει αίσθηση το τολμηρό του στιλ γεμάτο λάμψη και χρώμα, με συμπαγείς, συγκροτημένες δημιουργίες, που εκτοξεύουν την καριέρα του.

«Δεν ήμουν σίγουρος τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου, αλλά απογειώθηκα πολύ γρήγορα με τη μόδα στο Παρίσι», είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή στο περιοδικό «Women’s Wear Daily».  

Το 2001 αποσύρεται από τον χώρο της μόδας και αφοσιώνεται στον σχεδιασμό ενδυμάτων και κοστουμιών για μεγάλες παραγωγές.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Λαμπρή γιορτή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα