ΑΘΗΝΑ
19:20
|
19.04.2024
Το κύμα κακοκαιρίας ανάμενεται να ξεδιπλωθεί ως νωρίς το πρωί της Τρίτης. Απεγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό με βοήθεια του στρατού.Εννιά τραυματίες από σύγκρουση τρένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σφοδρή κακοκαιρία, που για μία ακόμη φορά απέδειξε πόσο απροετοίμαστος είναι ο κρατικός μηχανισμός, αναμένεται να ξεδιπλωθεί τις επόμενες ώρες ως νωρίς αύριο το πρωί.

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr δείχνουν πως τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια. 

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται πως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. 

Αργία αύριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πλην εξαιρέσεων

Νωρίτερα απόψε, λίγο μετά τις 20.15 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι αύριο, Τρίτη, θα ισχύει γενική αργία για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις περιοχές της χώρας που δοκιμάζονται από την κακοκαιρία.

Επιβεβαίωσε το κλείσιμο των σχολείων και όλων των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, ενώ αναφέρθηκε στον μερικό απεγκλωβισμό οδηγών στο δαχτυλίδι της Κηφισίας και άλλα σημεία της Αττικής Οδού με τη συνδρομή του στρατού και του ΕΚΑΒ.

Εκατοντάδες ταλαιπωρημένοι οδηγοί οδηγούνται από νωρίς το βράδυ σε έξι σημεία Πεντέλης, Δουκίσσης Πλακεντίας, Δακτυλίδι Κηφισίας, Mαραθώνος, Κάντζα και Παιανία που τους υποδέχονται δυνάμεις του στρατού. Από εκεί τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία όπου θα τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια όπου χρειάζεται.

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και στο καθοδικό ρεύμα, πέρα από το ανοδικό που είχε ήδη κλείσει από νωρίς το απόγευμα.

Σύγκρουση τρένων έξω από τη Λιβαδειά

Γύρω στις 8.00 το βράδυ ανακοινώθηκε η είδηση σύγκρουσης ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας Θεσσαλονίκης-Αθήνας, έξω από την Λιβαδιά, με περίπου 200 επιβάτες. Πάνω σε βαγόνια έπεσε άλλος συρμός με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός εννιά ατόμων σε δύσβατη περιοχή.

Στην περιοχή καταφθάνουν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρα.

Η αμαξοστοιχία θα ρυμουλκηθεί στον πλησιέστερο σταθμό.

Πού αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων και δημοσίων υπηρεσιών

Αύριο, 25 Ιανουαρίου η περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, οι Σποράδες και η Κρήτη κηρύσσονται μεταξύ άλλωνσε κατάσταση ειδικής προστασίας προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Αναστέλλεται εκεί η λειτουργία ιδιωτικών και δημοσίων υπηρεσιών, εκτός των δημοσίων δομών υγείας, των πρατηρίων βενζίνης, των καταστημάτων τροφίμων, των σωμάτων ασφαλείας, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, και άλλων υπηρεσιών και επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων καθίσταται απαραίτητη.

Στις παραπάνω περιοχές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις διακοπές ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα και άλλων προαστίων της Αθήνας σε οκτώ με 10 σημεία βλαβών όπου αναλαμβάνουν έργο τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Επανέλαβε για μία ακόμη φορά συγγνώμη αποδίδοντας ειδικά τα προβλήματα στο δίκτυο της Αττικής Οδού «σε μία συγκεκριμένη εταιρία».

Ωστόσο σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στην κυκλοφορία οχημάτων ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο συνεχόμενης ενημέρωσης του κοινού, ανακοίνωσε απόψε ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από την κακοκαιρία «Ελπίς».

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο Δίκτυο στην Αττική, σε τμήματα των περιοχών Ραφήνας, Ν,Βουτζά, Μάτι και Νέα Μάκρη καθώς και σε τμήματα της Κηφισιάς, Ν,Ηρακλείου και Ψυχικού και Γραμματικού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κάτω Σουλίου, Ν.Φιλαδέλφειας, Βριλησσίων και Χαλανδρίου.

Στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών τα συνεργεία προσπαθούσαν τουλάχιστον ως τςι 9.00 το βράδυ να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο Δίκτυο σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών και στην Κάρυστο.

Την ίδια περίπου ώρα το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε τις εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης και σε γραμμή που ηλεκτροδοτεί τα περίχωρα της πόλης της Κω.

Όσοι πολίτες αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 400 4000, μπορούν να επικοινωνούν με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 και 211 1900 500.

ΕΛ.ΑΣ: Με αλυσίδες αύριο η κίνηση οχημάτων στην Αττική

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 συνιστάται η κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική, αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, να πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ από εδώ και μπρος

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια. 

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Νέα επιδείνωση με πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική  τις επόμενες ώρες | Κοινωνία | ANT1 News

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα