ΑΘΗΝΑ
21:47
|
04.10.2023
«Μεταξύ τραγικού και γελοίου το Υπουργείο Παιδείας» καταγγέλλει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρή ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία λόγω κακοκαιρίας εξέδωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «γελοίο, να θέλουν ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξουν δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι “μηχανές” της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών», ενώ εκκρεμεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η πλήρης συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ:

Είναι τέτοια η «επένδυση» της Cisco στην κυβέρνηση της ΝΔ που ούτε τη μία ή τις δύο μέρες κλειστών σχολείων λόγω χιονιά, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη τα δύο «συνεταιράκια». Έτσι, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η πλήρης συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις καταδικαστικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπουργός δίνει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση του Webex και να παράσχουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους. Δηλαδή, να παρανομήσουν! Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στα υπό κατάληψη σχολεία και εισέπραξε την ομόθυμη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, αυτή τη φορά η εντολή δόθηκε από τις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης το βράδυ της Κυριακής για το πρωί της Δευτέρας, αποκαλύπτοντας την ανύπαρκτη σχέση των ιθυνόντων του υπουργείου με την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Που την κατανοούν σαν ένα on-off, σαν μια στιγμιαία εναλλαγή ζωντανής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αδυνατώντας να καταλάβουν πόση προετοιμασία χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για να οργανώσει το μάθημα και το «υλικό» του για να σταθεί όπως πρέπει μπροστά στους μαθητές του, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι τέτοια η πολιτική πίεση και τόσο το επικοινωνιακό άγχος αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι ικανοί να εναλλάσουν καθημερινά το τραγικό με το γελοίο.

Το τραγικό των εκατοντάδων χιλιάδων κρόυσματων στα σχολεία από το Σεπτέμβριο και μετά, για τα οποία “πανηγυρίζουν” ότι χάρη στην παγκόσμια πρωτοτυπία του “50%+1”, δεν κλείνουν τμήματα, ακόμη κι αν εμφανίζονται 10 ή παραπάνω κρούσματα!

Και το γελοίο, να θέλουν ακόμη και τις μέρες της κακοκαιρίας να δείξουν δήθεν έργο και να δουλέψουν πάση θυσία οι «μηχανές» της Cisco, που βάζουν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Κυβέρνηση ασυγκράτητων νεοφιλελεύθερων, κυβέρνηση εντολοδόχος συμφερόντων, κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό Παιδείας Κεραμέως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Al-Mayadeen: Το Ιράν απέκτησε αρχεία-φωτιά από το γραφείο του Νετανιάχου

Εγκώμια Δένδια για τις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας μετά την καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα