ΑΘΗΝΑ
19:21
|
28.09.2024
Να αρθούν οι κυρώσεις και να οικοδομηθούν φιλικές σχέσεις με τη Μόσχα υπόσχεται ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία θα πρέπει να εργαστεί προκειμένου να βελτιώσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία, αίροντας τις κυρώσεις και απομακρύνοντας την αμερικανική επιρροή, δήλωσε ο Ερίκ Ζεμούρ, καθώς οι εντάσεις φουντώνουν στην ανατολική Ευρώπη.

Κατά τη διάρκειά τηλεοπτικής συνέντευξής του στο France 5 την Κυριακή, ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, δεσμεύτηκε ότι εάν εκλεγεί «δεν θα υπάρξουν άλλες κυρώσεις κατά της Ρωσίας» και πρόσθεσε πως το κράτος θα μπορούσε να δείξει «φιλικά σήματα» ακυρώνοντας όσα τιμωρητικά μέτρα έχουν επιβληθεί.

Ο γνωστός για τις ακροδεξιές και εθνικιστικές του απόψεις, υποψήφιος για την προεδρία, πρόσθεσε ότι το Παρίσι πρέπει να είναι «φίλος με τη Ρωσία» και να πάψει να αποτελεί «εργαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να φέδρει τις ευρωπαϊκές χώρες αντιμέτωπες με τη Μόσχα.

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν διχασμό μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας – Γερμανίας. Κάθε φορά που υπάρχει προσέγγιση, οι Αμερικανοί βρίσκουν τρόπο να τους απομακρύνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Ζεμούρ έρχονται λίγο αφότου ο σημερινός ηγέτης της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σηματοδότησε την έναρξη της προεδρίας της χώρας του στην ΕΕ καλώντας για την οικοδόμηση μιας νέας «ευρωπαϊκής τάξης» βασισμένης σε κανόνες, χωρίς απειλές, εξαναγκασμούς και σφαίρες επιρροής.

«Τόσο για εμάς όσο και για τη Ρωσία, για χάρη της ασφάλειας της αδιαίρετης ηπείρου μας, χρειαζόμαστε αυτόν τον διάλογο», είπε ο Μακρόν την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να είναι «ειλικρινής και απαιτητικός… μπροστά στην αποσταθεροποίηση, τις παρεμβάσεις και τους χειρισμούς.»

Μιλώντας για την είσοδο ασυνόδευτων ανηλίκων στη χώρα, ο Έρικ Ζεμούρ ανέφερε: «Δεν έχουν κανένα λόγο να είναι εδώ. είναι κλέφτες, είναι δολοφόνοι, είναι βιαστές, αυτό είναι το μόνο που κάνουν, πρέπει να τους στείλουν πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος, ο οποίος αποτελεί τη νέα ελπίδα της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ για υποκίνηση μίσους κατά των μεταναστών σε δηλώσεις που είχε κάνει στην τηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα