ΑΘΗΝΑ
01:15
|
27.04.2024
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συνθήκες συνωστισμού έξω από το στάδιο «Πολ Μπίγια» στο Καμερούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συνθήκες ακραίου συνωστισμού έξω από στάδιο στο Καμερούν, όπου διεξαγόταν ποδοσφαιρικός αγώνας για το Κύπελλο Εθνών της Αφρικής.

Βίντεο δείχνει οπαδούς να προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο στάδιο «Πολ Μπίγια» σε μια γειτονιά της πρωτεύουσας Γιάουντε.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα παιδί, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας που έλαβε το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Μια άλλη αναφορά ανέφερε ότι ορισμένα παιδιά είχαν χάσει τις αισθήσεις τους.

Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 60.000, αλλά λόγω των περιορισμών του Covid δεν επρόκειτο να είναι περισσότερο από 80% γεμάτο. Παρ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι του αγώνα ανέφεραν ότι περίπου 50.000 άτομα προσπαθούσαν να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Η δημοσιογράφος Λεοκάντια Μπονγκμπέν ήταν στο παιχνίδι. Είπε στο πρόγραμμα Newsday του BBC ότι παρατήρησε έντονες κινήσεις αναταραχής σε μια από τις περιοχές της «ζώνης οπαδών» έξω από το γήπεδο.

«Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει. Ένα λεπτό μετά από αυτό ένα ασθενοφόρο ήρθε στο γήπεδο, αλλά όταν φτάσαμε στο μέρος, η αστυνομία δεν μας επέτρεψε να πλησιάσουμε εκεί όπου λάμβανε χώρα η αναταραχή» είπε. «Είναι πραγματικά πολύ θλιβερό άνθρωποι που πηγαίνουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα να καταλήγουν να πεθαίνουν εκεί».

Ο Νικ Κάβελ, παραγωγός του BBC Africa, ήταν στον αγώνα και είπε ότι οι ειδήσεις για το ποδοπάτημα έξω από το γήπεδο δεν γίνανε γνωστές έως ότου υπήρξαν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλά πεταμένα παπούτσια και άλλα απομεινάρια της ταραχής ήταν σκορπισμένα γύρω από την είσοδο του σταδίου, είπε. Η νοσοκόμα Ολίνγκα Προύντενς είπε στο AP ότι ορισμένοι από τους τραυματίες ήταν σε «απελπιστική κατάσταση».

Η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου, CAF ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «επί του παρόντος ερευνά την κατάσταση και προσπαθεί να πάρει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη».

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα