ΑΘΗΝΑ
00:34
|
19.04.2024
Δύσκολες και σήμερα οι μετακινήσεις στην Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σήμερα δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας.

Στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας τα δρομολόγια εκτελούνται στο τμήμα Πειραιάς- Ν. Ιωνία και αντίστροφα. 

Οι συρμοί κυκλοφορούν κανονικά στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο. 

Σε ό,τι αφορά στο Τραμ, οι συρμοί θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια και στις γραμμές 2 από τις 08:00. 

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, αδύνατη είναι η εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων των λεωφορείων και των τρόλεϊ. 

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες. 

Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12:00 το μεσημέρι (Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Κιάτο – Αεροδρόμιο, Αθήνα – Χαλκίδα). Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο – Ολυμπία, Διακοπτό – Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα – Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα – Λάρισα – Βόλος, Έδεσσα – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

Τέλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 & 52  (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) καθώς και 884-885 (Αθήνα – Καλαμπάκα / Καλαμπάκα – Αθήνα). 

Σε ισχύ είναι και απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα