ΑΘΗΝΑ
11:21
|
19.05.2024
Σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. «Το συντομότερο δυνατόν θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα», είπε ο κ. Στυλιανίδης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας «Ελπίς» και τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν πραγματοποίησε πριν λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης ξεκίνησε εκφράζοντας την απολογία της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. «Η απολογία της κυβέρνησης δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για την Αττική Οδό ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για αυτή τη συζήτηση και περιορίστηκε να πει ότι η σύγκριση με το χειρισμό που έγινε από τη Νέα Οδό στην κατάσταση με το χιονιά, σε σχέση με τη διαχείριση που έγινε από την Αττική Οδό δείχνει ουσιαστικά το πού υπήρξε το πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση, ζήτησε από τη διαχειρίστρια εταιρεία την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο, αίτημα που έγινε δεκτό από την Αττική Οδό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση έχουν ήδη απεγκλωβιστεί περίπου 3.500 πολίτες και περίπου 1.800 οχήματα, ενώ ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί ο απεγκλωβισμός το συντομότερο. «Αποφύγαμε με αυτές τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των ανθρώπων που δούλεψαν στο πεδίο να έχουμε κάποιο τραυματισμό ή κάτι χειρότερο», τόνισε ο υπουργός.

Όπως ανακοινώθηκε, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι πλέον κανονικά προσβάσιμο με προαστιακό και από τη Βάρης-Κορωπίου.

Επίσης, ο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι η σημερινή γενική αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται και για αύριο σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ενώ ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων θα ακολουθήσουν μέσα στη μέρα.

«Το συντομότερο δυνατόν θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα», είπε ο κ. Στυλιανίδης πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του δίνοντας τον ρόλο στον Λευτέρη Οικονόμου, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα