ΑΘΗΝΑ
02:37
|
20.04.2024
Η απόφαση αποτελεί προάγγελο για τις δεκάδες προσφυγές, που ετοιμάζουν οι πολίτες που υπέστησαν τεράστια ταλαιπωρία στην Αττική Οδό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταπέλτης για την εταιρεία που είχε τη διαχείριση της Εθνικής Οδού (ΠΑΘΕ), στην οποία έμειναν προ ετών εγκλωβισμένοι πολίτες στη διάρκεια χιονόπτωσης, είναι δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (680/2013), που αποκαλύπτει το dikastiko.gr και αποτελεί στην πράξη προάγγελο των εξελίξεων για τις διεκδικήσεις των εγκλωβισμένων της Αττικής Οδού.

Σοβαρές παραλείψεις της εταιρείας, που είχε αναλάβει τη διαχείριση της Εθνικής Οδού (ΠΑΘΕ) καταγράφει η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας κατέστη υπόχρεη σε χρηματική ικανοποίηση των πολιτών οι οποίοι βρέθηκαν ανήμερα Καθαρής Δευτέρας στις 7 Μαρτίου 2011 να μείνουν εγκλωβισμένοι επί πέντε ώρες στον αυτοκινητόδρομο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ουσιαστικά προάγγελο για τις δεκάδες προσφυγές, οι οποίες ετοιμάζουν να καταθέσουν για την απίστευτη ταλαιπωρία, που υπέστησαν οι πολίτες στην Αττική Οδό – με τα προβλήματα μάλιστα να παραμένουν μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για μία απόφαση- πιλότο, που συνιστά νομολογία για ένα αντίστοιχο περιστατικό πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθούν οι διεκδικήσεις αποζημίωσης από τους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού.

Όπως τονίζεται μάλιστα – κάτι που έχει αποτελέσει και επίμαχο στοιχείο στην περίπτωση της Αττικής Οδού – «οι ανάδοχες εταιρίες δεν έχουν μόνον δικαιώματα (υπέρογκα τέλη διοδίων), αλλά και αντίστοιχες υποχρεώσεις».

Αναδημοσίευση από: Dikastiko.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα