ΑΘΗΝΑ
07:16
|
04.05.2024
Οι αρχές μιλούν για επιχείρηση παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα μετά την ανατροπή λέμβου με 40 επιβαίνοντες, σε ένα ύποπτο περιστατικό «λαθραίας διακίνησης ανθρώπων», σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή.

Ο συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης, όταν ένα άτομο βρέθηκε γαντζωμένο σε σκάφος που είχε ανατραπεί περίπου 45 μίλια ανατολικά του Fort Pierce Inlet.

Ο επιζών – ο οποίος μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο – ανέφερε ότι μαζί με άλλα 39 άτομα είχαν φύγει από το νησί Μπίμινι στις Μπαχάμες το βράδυ του Σαββάτου, αλλά το σκάφος ανατράπηκε λόγω κακοκαιρίας, ενώ όπως υποστήριξε, κανείς από τους επιβάτες του σκάφους δεν φορούσε σωσίβιο.

Τα πληρώματα της ακτοφυλακής με πλωτά και εναέρια μέσα αναζητούν τους αγνοούμενους και μέχρι στιγμής έχουν ερευνήσει μια περιοχή μεγαλύτερη από 1.300 τετραγωνικά μίλια.

Να σημειωθεί ότι οι Μπαχάμες χρησιμοποιούνται συχνά ως «σκαλοπάτι» για να φτάσουν στις ΗΠΑ μετανάστες με χιλιάδες θανάτους να έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, η ακτοφυλακή διέσωσε 32 άτομα από ένα, ύποπτο για λαθραία διακίνηση μεταναστών, σκάφος που είχε ανατραπεί περίπου πέντε μίλια δυτικά του Μπίμινι, ενώ την ίδια ημέρα 88 Αϊτινοί που επέβαιναν σε ένα υπερφορτωμένο σκάφος «αναχαιτίστηκαν» από την ακτοφυλακή των νησιών.

Με πληροφορίες από Sky News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα