ΑΘΗΝΑ
05:28
|
26.04.2024
Νοσοκομείο στις ΗΠΑ απέρριψε την εισαγωγή ασθενούς για εγχείρηση μεταμόσχευσης καρδιάς επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νοσοκομείο στις ΗΠΑ απέρριψε την εισαγωγή ασθενούς που επρόκειτο να κάνει εγχείρηση μεταμόσχευσης καρδιάς επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του Covid-19.

Ο 31χρονος Ντ. Τζ. Φέργκιουσον έχει απόλυτη ανάγκη από μια νέα καρδιά, αλλά το Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη τον έβγαλε από τη λίστα των χειρουργείων του, δήλωσε ο πατέρας του, Ντέιβιντ. Ο συγγενής του ασθενή είπε ότι το εμβόλιο έρχεται σε αντίθεση με τις «βασικές αρχές του γιου μουꞏ δεν πιστεύει σε αυτό».

Από την πλευρά της, η διοίκηση του νοσοκομείου δήλωσε ότι ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Αναλυτικότερα, το Brigham and Women’s Hospital δήλωσε στο BBC:  «Δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που λαμβάνει ένα μεταμοσχευμένο όργανο έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης». O διοικητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι το νοσοκομείο απαιτεί «το εμβόλιο Covid-19 και σωστές συμπεριφορές στον τρόπο ζωής των υποψηφίων για μεταμόσχευση, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για μια επιτυχημένη επέμβαση και να επιτευχθεί η επιβίωση των ασθενών μετά από αυτήν, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δραστικά κατασταλμένο».

Η προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση του νοσοκομείου μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες εκτός από τον μη-εμβολιασμό του συγκεκριμένου ασθενή που οδήγησαν στην απόφαση, αλλά αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες, επικαλούμενο το ιατρικό απόρρητο. Πρόσθεσε επίσης πως οι περισσότεροι από τους 100.000 ασθενείς στις λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις οργάνων δεν θα λάβουν το αναγκαίο μόσχευμα για τα επόμενα πέντε χρόνια λόγω της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ενθαρρύνει τους λήπτες μοσχευμάτων και όσους βρίσκονται στον άμεσο κύκλο τους να εμβολιαστούν πλήρως και να ενισχυθούν.

Ο Δρ Άρθουρ Κάπλαν, επικεφαλής ιατρικής δεοντολογίας στην Ιατρική Σχολή του NYU Grossman, είπε στο CBS News ότι μετά από οποιαδήποτε μεταμόσχευση οργάνων το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ασθενούς κλείνει εντελώς, και ακόμη και ένα κοινό κρυολόγημα μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο. «Τα όργανα είναι σπάνια, δεν πρόκειται να τα διανείμουμε σε κάποιον που έχει λίγες πιθανότητες να ζήσει, ενώ άλλοι που είναι εμβολιασμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μετά την επέμβαση», πρόσθεσε.

Ο Ντ. Τζ. Φέργκιουσον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τις 26 ​​Νοεμβρίου 2021, και πάσχει από κληρονομικό καρδιακό πρόβλημα που κάνει τους πνεύμονές του να γεμίζουν αίμα και υγρά.

Πατέρας δύο παιδιών, και με ένα τρίτο παιδί καθ’ οδόν, ο Φέργκιουσον παραμένει στο νοσοκομείο. Η οικογένειά του έχει λέει ότι είναι πολύ αδύναμος για να μεταφερθεί σε διαφορετικό νοσοκομείο. «Το αγόρι μου αγωνίζεται πολύ θαρραλέα και έχει ακεραιότητα και αρχές στις οποίες πιστεύει πραγματικά και αυτό με κάνει να τον σέβομαι ακόμη περισσότερο», είπε ο Ντέιβιντ Φέργκιουσον, προσθέτοντας: «Είναι το σώμα του. Είναι επιλογή του.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μη εμβολιασμένος Αμερικανός αντιμετωπίζει εμπόδια στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης τις τελευταίες εβδομάδες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια γυναίκα από τη Μινεσότα μήνυσε το τοπικό της νοσοκομείο, αφού οι γιατροί προσπάθησαν να βγάλουν τον ανεμβολίαστο σύζυγό της από τον αναπνευστήρα που χρησιμοποιούσε για δύο μήνες.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα