ΑΘΗΝΑ
15:33
|
20.04.2024
Οι φωτογραφίες του σε γεύμα με τον Βρετανό Πρέσβη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημερώσης έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για το γεύμα του σε μία ψαροταβέρνα με τον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις 25 Ιανουαρίου, ενόσω η πόλη πλήττεται από σφοδρές χιονοπτώσεις εδώ και δύο ημέρες.

Ο Ιμάμογλου δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρισκόταν στη ψαροταβέρνα σε ένα διάλειμμα μιας ώρας και ότι συντόνιζε τις εργασίες σχετικά με τα προβλήματα της πόλης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα για 19 συνεχόμενες ώρες.

Σήμερα ο Ιμάμογλου, ευρισκόμενος στο Κέντρο Συντονισμού Καταστροφών (AKOM), και δίνοντας ενημέρωση για την κακοκαιρία που έπληξε την πόλη, είπε ότι η φωτογραφία του στο εστιατόριο τραβήχτηκε με κρατική κάμερα παρακολούθησης (MOBESE) και ότι η δημοσίευσή της στο κοινό είναι παράνομη.

«Θέλω να τονίσω ότι το ζήτημα της κάμερας MOBESE εντάσσεται σε μια επαναλαμβανόμενη και χαοτική διαδικασία δίωξής μου, η οποία χρησιμοποιεί κρατικές δομές. Πρόεκιται για ένα πολύ σημαντικό θέμα ενώ επίσης είναι και προσωπικό θέμα. Έχω μοιραστεί τη γνώμη μου για αυτό το ζήτημα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια χθες και σήμερα», δήλωσε ο Ιμάμογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Είναι γνωστό ποιες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εγγραφές MOBESE είναι Μόνο για τον προσδιορισμό συμβάντων και εγκλημάτων…Θέλω να δηλώσω ότι θα ακολουθήσω νομικά αυτό το θέμα και ο αγώνας μου θα συνεχιστεί», είπε.

Ο Ιμάμογλου είπε επίσης ότι το θέμα «χειραγωγείται» και ότι η συνάντησή του με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό. «Από τη στιγμή που εργάζομαι με μια τόσο πολυάσχολη ατζέντα, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη η συζήτηση για τη μετάβασή μου σε ένα τέτοιο γεύμα και η χειραγώγηση που επιχειρείται σχετικά με αυτό», σημείωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπο΄λης.

ΠΗΓΗ: Duvarenglish.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα