ΑΘΗΝΑ
06:21
|
19.04.2024
Το πρωθυπουργικό όχημα κυνηγήθηκε και προσέκρουσε στο κράσπεδο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πρωτοφανές περιστατικό απασχολεί τις τελευταίες ώρες τη Νέα Ζηλανδία, όταν έγινε γνωστό πως αυτοκίνητο με διαδηλωτές που αντιτίθενται στο εμβολιασμό κατά της Covid-19 καταδίωξε προ ημερών το φορτηγάκι της πρωθυπουργού, Τζασίντα Άρντερν, φωνάζοντάς συνθήματα εναντίον της.

Το πρωθυπουργικό όχημα κυνηγήθηκε και προσέκρουσε στο κράσπεδο κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Η Τζασίντα Άρντερν διευκρίνισε αργότερα ότι «σε καμία περίπτωση δεν ανησύχησα για την ασφάλειά μου». «Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε νέες και διαφορετικές εμπειρίες σε αυτή τη δουλειά… Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που έχει μια ένταση που είναι ασυνήθιστη για τη Νέα Ζηλανδία. Πιστεύω επίσης ότι με τον καιρό θα περάσει», συμπλήρωσε η ίδια.

Πλάνα από το περιστατικό, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες και δείχνει διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα στο βαν, όπως «ντροπή σου» και «δεν συναινούμε», ενώ ένας εκ των διαμαρτυρόμενων την αποκαλεί «Ναζί».

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω μιας μικρής αλλά αξιοσημείωτης αύξησης των απειλών κατά πολιτικών και δημοσίων προσώπων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία.

Οι απειλές για τους πολιτικούς που είναι αρκετά σοβαρές ώστε να προκαλέσουν μια αναφορά στην αστυνομία εξακολουθούν να είναι σχετικά σπάνιες στη Νέα Ζηλανδία, φθάνοντας κατά μέσο όρο περίπου πέντε το μήνα προς το τέλος του 2021, αλλά μερικές φορές έχουν εκτιναχθεί έως και σε 16 το μήνα.

Πηγές: Daily Mail, The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα