ΑΘΗΝΑ
23:57
|
01.05.2024
Άγνωστη η αιτία του θανάτου του 61χρονου γορίλα, ο οποίος είχε διαγνωστεί με COVID-19 τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Ozzie, ο γηραιότερος γορίλας στον κόσμο. Ο αρσενικός γορίλας βρέθηκε νεκρός από τον φροντιστή του στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα των ΗΠΑ, χθες Τρίτη.

Τα αίτια του θανάτου Ozzie παραμένουν άγνωστα και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου ακόμα περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ο Ozzie, ο τρίτος γηραιότερος γορίλας στον κόσμο, είχε διαγνωστεί θετικός στον νέο κορονοϊό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα και είχε αναρρώσει από τη νόσο. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική «Ντέιλι Μέιλ» κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν ο ιός συνδέεται με το θάνατο του θηλαστικού.

Ο Ozzie έγραψε ιστορία το 2009 και έγινε ο πρώτος γορίλας στον κόσμο που έκανε εθελοντικά τεστ αρτηριακής πίεσης. Ήταν ο τρίτος γηραιότερος γορίλας στον κόσμο, καθώς ο γηραιότερος είναι ο 64χρονος Fatou, από τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου στη Γερμανία, και ο δεύτερος μεγαλύτερος είναι η 63χρονη Helen, από τον ζωολογικό κήπο του Λούισβιλ στο Κεντάκι.

«Είναι μια τεράστια απώλεια για τον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα. Όλοι γνωρίζαμε ότι αυτή η στιγμή θα ερχόταν κάποια μέρα, αλλά το αναπόφευκτο δεν απαλύνει τη βαθιά θλίψη που νιώθουμε για την απώλεια ενός θρύλου», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου. «Η συνεισφορά του Ozzie στις ζωές μας δεν θα ξεχαστεί, προσέφερε ανεκτίμητες γνώσεις για τη φροντίδα του είδους του. Οι σκέψεις μας είναι με τους φροντιστές του, που έχασαν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς τους και της καρδιάς τους», πρόσθεσε.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και βοριάδες στο Αιγαίο

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις ΗΠΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Ερινεό Αχαΐας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα