ΑΘΗΝΑ
02:48
|
20.04.2024
«Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν». Κάλυψε τους Υπουργούς του άφησε αιχμές προς την Περιφέρεια Αττικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την κακοκαιρία «Ελπίς» ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας μία προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες, μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό», ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός που μίλησε στη συνέχεια για ευθύνες του παραχωρησιούχου.

«Υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτή, την τελευταία χιονοθύελλα. Αυτές θα διερευνηθούν πλήρως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και τους όρους που περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις με το Δημόσιο. Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέρδος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις. Με πρώτη, να μπορούν να κρατούν το δρόμο ευθύνης τους ανοιχτό. Αυτό έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε στην Αττική Οδό. Για αυτό και η απόφαση να δοθούν άμεσα 2.000 ευρώ στους οδηγούς οι οποίοι δοκιμάστηκαν εκεί. Και, όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Υποδομών, αποζημίωση θα υπάρξει και για όσους ταξίδεψαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταλαιπωρήθηκαν άδικα.» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που υπήρξαν σε άλλους, πλην της Αττικής Οδού, κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής λέγοντας ότι και εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά και θα πρέπει να εξεταστούν οι αιτίες.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τα στελέχη της Πολιτείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους υγειονομικούς, τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενους στον ΔΕΔΔΗΕ, για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους το τελευταίο διήμερο, πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια πως ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης. Και αυτό αφορά πρωτίστως τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων: κράτος, Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και ιδιωτών» και προανήγγειλε αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας, καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων, αλλά και ενίοτε αποποίησης ευθυνών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Ναι, είχαμε μια πρωτοφανή χιονόπτωση, ναι το χιόνι μπορεί να ήρθε λίγο πιο γρήγορα από ό,τι είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, όμως δεν πρόκειται, αυτό να το επικαλεστώ ως δικαιολογία. Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα