ΑΘΗΝΑ
09:09
|
27.09.2022
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων κατέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της φυλακής αλ-Σινα'α.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων κατέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της φυλακής  αλ-Σινα’α στη βορειοανατολική πόλη αλ-Χασάκα της Συρίας σήμερα Τετάρτη (26/1), ανέφερε ο εκπρόσωπος της κουρδικής δύναμης, Φαρχάντ Σαμί σε tweet του.

Όπως τόνισε, όλοι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν παραδοθεί.

Παράλληλα, βρετανικές ειδικές δυνάμεις εθεάθησαν κοντά στην επίμαχη φυλακή στη βορειοανατολική συριακή πόλη αλ-Χασάκα, την οποία οι τρομοκράτες του ISIS είχαν καταλάβει και επί μία εβδομάδα και είχαν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες με τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας.

Οι τρομοκράτες εξαπέλυσαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στη φυλακή, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της αλ-Χασάκα, αργά στις 20 Ιανουαρίου. Η επίθεση, που είχε σκοπό την απελευθέρωση αιχμάλωτων μελών του ISIS, είχε ως αποτέλεσμα οι τρομοκράτες να καταλάβουν ολόκληρη τη φυλακή και κοντινές περιοχές από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, η μάχη στην πόλη αλ-Χασάκα έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε 124 τρομοκράτες του ISIS, επτά αμάχους και 50 μέλη του προσωπικού του SDF και των δυνάμεων ασφαλείας τους.

Τώρα, ο SDF και ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ φέρονται να βρίσκονται σε συνομιλίες με τους τρομοκράτες που κρατούνται στη φυλακή Γκεουϊράν, για τη διευκόλυνση της αποχώρησης των τρομοκρατών προς την κεντρική Συρία φέρεται να συζητείται. Η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της, που πολεμούν τους πυρήνες της τρομοκρατικής ομάδας στην κεντρική περιοχή τα τελευταία χρόνια, δεν θα επιτρέψουν πιθανότατα να περάσει μια τέτοια συμφωνία.

Πηγές: France24, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι οικογένειες των 43 αγνοούμενων μαθητών στο Μεξικό απαιτούν δικαιοσύνη

Νέα πορεία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες

Η είσοδος του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα